Foto:
Foto:

Fakulteta za management Univerze na Primorskem pred začetkom poletnih počitnic že drugo leto zapored izvaja poletni kamp managementa. Interaktivno predstavljene vsebine so namenjene srednješolcem, ki jih zanimajo temeljne zakonitosti managementa, rdeča nit brezplačnega poletnega kampa pa so različne aktualne in zanimive teme iz poslovnega sveta, ki jih mladi šele spoznavajo ali pa nadgrajujejo svoje znanje. Seznanjajo se z lastnostmi dobrega managerja, ki ima priložnost za kreativno razmišljanje in inovativnost, reševanje problemov in delo z ljudmi. Hkrati pa je to tudi odlična priložnost za pridobitev neprecenljivih izkušenj, druženje s sovrstniki, za prijetno izkoriščen čas pred težko pričakovanimi poletnimi počitnicami.
Letošnji poletni kamp je s posebnim poslovnim izzivom tudi izzval dijake, najboljše pa čaka mamljiva nagrada – panoramski polet s štirisedežnim letalom Cessna 172 nad slovensko Istro. Termin kampa sovpada s tednom, ko imajo na srednjih šolah čas za obvezne izbirne vsebine. In udeležba na poletnem kampu je lahko del opravljenih izbirnih vsebin. Lahko se udeležijo vseh ali posameznih delavnic.
Dijake, ki prihajajo tako z Obale kot osrednje in vzhodne Slovenije, je prvi dan kampa pozdravil tudi prodekan in vodja poletnega kampa dr. Bojan Nastav. Pri izvedbi sodelujejo predavatelji Matevž Malej, Tina Bratkovič Kregar, dr. Danijel Bratina in dr. Klemen Kavčič, udeleženci pa so deležni različnih tematskih vsebin:
- Finančna pismenost – pot v finančno svobodo, 18. junij
- Ko bom velik, bom podjetnik, 19. junij
- Od ideje do milijona, 20. junij
- Vodenje v kriznih razmerah – nesreča poslovnega letala, 21. junij
- Ogled Luke Koper in Obalnih galerij Piran, 27. in 28. junij
Kamp se bo zaključil z ogledom edinega slovenskega pristanišča in ogledom razstave z naslovom Yoko Ono, Lennon in Tito na razstavišču Monfort v Portorožu ter forme vive v Seči.
Novico je napisal uporabnik Dejan Šraml.