Foto:
Foto:

Tanja Marsič, predsednica volilne komisije, je ob tem povedala: »Danes je potekala seja volilne komisije, na kateri sta bili preverjeni pravočasno prejeti kandidaturi za volitve rektorja UP. Ob tem je bilo ugotovljeno, da je ena izmed kandidatur nepopolna. Predlagatelj bo danes pozvan, da jo v roku treh dni dopolni. Tako se bo volilna komisija ponovno sestala v ponedeljek, 5. septembra 2011, ko bo preverjeno, ali je bila nepopolna kandidatura dopolnjena. Glede na to bo pripravljena lista kandidatov za volitve novega rektorja UP. Ta bo tudi posredovana Študentskemu svetu UP, ki poda svoje mnenje o posameznem kandidatu – najkasneje do 16. septembra 2011, 21. septembra pa bo listo kandidatov potrdil Senat UP. Vse pomembne informacije v zvezi z rednimi volitvami rektorja UP bodo sproti sporočane javnosti in objavljene na spletni strani UP
Volilna komisija skrbi za nemoten potek vseh volilnih opravil, vključno z izvedbo volitev, ki bodo 3. novembra, ter morebitnega drugega kroga volitev, ki bo potekal 14. novembra. V prvem krogu je izvoljen tisti kandidat, ki prejme večino glasov vseh volilnih upravičencev, v morebitnem drugem krogu pa kandidat, ki prejme večino glasov volilnih upravičencev, ki so glasovali.
Senat UP bo sklep o imenovanju rektorja sprejel 16. novembra, novi rektor UP pa bo svoj mandat nastopil predvidoma 22. novembra, saj se dan pred tem sedanjemu rektorju, prof. dr. Radu Bohincu, izteče štiriletni mandat.

o Pravilnik o volitvah rektorja Univerze na Primorskem
o Rokovnik za izvedbo volilnih opravil
o Statut UP
o Sorodna novica
Za informacije:
Mirella Baruca, samostojna svetovalka za odnose z javnostmi UP,
tel. 040/457-510, e-naslov: mirella.baruca@upr.si
Novico je napisal uporabnik Mirella Baruca.