Župan občine Žirovnica - Leopold Pogačar, direktorica podjetja RP investicije - Sabina Fašmon Muznik ter direktor podjetja Protim Ržišnik Perc - Andrej Ržišnik Foto:
Župan občine Žirovnica - Leopold Pogačar, direktorica podjetja RP investicije - Sabina Fašmon Muznik ter direktor podjetja Protim Ržišnik Perc - Andrej Ržišnik Foto:

»Poslovna cona Žirovnica za občino ne bo moteča, ker so pogoji gradnje in dejavnosti, ki se lahko tu odvijajo, pod strogim nadzorom oziroma predpisi. S pomočjo cone se bo občina Žirovnica lažje razvijala, ljudje bodo prišli do novih in boljših storitev, najbolj pomembno pa je to, da bodo domači obrtniki in seveda ostali podjetniki dobili priložnost za umestitev svojih dejavnosti. Kar me najbolj veseli in kar se mi zdi tudi najbolj pomembno, je to, da bomo v občini Žirovnica na ta račun pridobili kar nekaj novih delovnih mest,« je povedal župan občine Žirovnica.
Prvi kupec v Poslovni coni Žirovnica je bilo podjetje Saxonia Franke iz Tržiča, ki je kupoprodajno pogodbo o nakupu zemljišča v coni podpisalo februarja, podjetje RP investicije pa je od takrat sklenilo še tri druge pogodbe z novimi podjetniki na Gorenjskem. Trenutno je prodanih približno 30% zemljišč, od skupaj 65.000 kvadratnih metrov.
»Interes je kar velik, trenutno gre za podjetja iz Gorenjske. Tu bo prostor za proizvodnjo, tudi za obrt, kot recimo mizarstvo in ključavničarstvo. Pogovarjamo se tudi z večjim trgovcem za gradnjo trgovskega centra, ki pa ga prej kot v dveh, treh letih ne bo. Prva podjetja bodo tu začela delovati prihodnje leto, predvidevam, da bo cona zapolnjena v štirih do petih letih,« je komentirala Sabina Fašmon Muznik, direktorica podjetja RP investicije.
Dejavnosti, ki so predvidene v coni, so trgovina, storitve, različne vrste obrti, proizvodnja, logistika, distribucija in druge dejavnosti. Prednosti cone so v tem, da za nakup komunalno opremljenega zemljišča kupcu ni potrebno plačati komunalnega prispevka, umeščenost v zeleno in stimulativno okolje, odlične prometne povezave ter konkurenčna cena zemljišč. Cena za komunalno opremljeno zemljišče je namreč le 99 eur/m2 + DDV. Zemljišča v coni so velika od 1.600 m2 do 6.000 m2, omogočeno pa bo tudi njihovo združevanje in nakup komunalno opremljenega zemljišča brez ali z objektom. V sklopu trgovsko-poslovnega centra, ki je predviden na vhodu v coni, pa bodo v prihodnosti na voljo tudi poslovni prostori.
Novico je napisal uporabnik protim.