Foto:
Foto:

Od 15. maja 2011 je gibanje brez primere v obliki in vsebini velik izziv "predstavniški demokraciji".
Gibanje se je razširilo iz Španije po celem svetu navkljub nenehni medijski manipulaciji ter policijskem zatiranju. Možnosti globalnega upora niso bile nikoli tako zelo močne kot sedaj.
Demokracija je politični sistem, kjer imajo "ljudje" moč. Besedi "reprezentivna demokracija" je operacija, ki deluje tako, da prepriča ljudi, da živimo v demokraciji. Vendar nikoli nismo živeli v pravi demokraciji, saj le svoboda izražanja ni dovolj. V tem političnem sistemu je dana vsa moč majnšini brez dejanskega nadzora nad upravljanjem.
Socialne, ekonomske ter okoljske krize, ki jih poznamo, so povezane z oligarhično naravo tega političnega sistema. V skupnem interesu pred zasebnim interesom je možna samo ena rešitev in to je, da večina neposredno sodeluje v politiki.
Prava demokracija nima vnaprej pripravljenega modela ali programa, ampak je odvisna od nas vseh, da se jo gradi na ulicah, v tovarnah, doma, pri prijateljih, ...
Da bomo še naprej gradili to globalno demokracijo, vas pozivamo, da jo ustvarjate in v njej sodelujete, kjerkoli že boste v soboto, 14. januarja 2012.
Ustvarite dogodke na internetu, na ulicah v vsakem mestu, v vsaki četrti, snemajte ter predvajajte v živo, ... Preberite ta tekst na skupščini, v službi, v vašem Occupy kampu, med prijatelji, ...
Z jutrišnjim dnem bo človeštvo našlo pot do napredka.
Podpisniki smo vsi, ki širimo ta poziv.
Ta poziv so napisali ogorčeni Evropejci.
Ni pomembno, če vam je všeč koncept tega poziva; pomembno je, če se zavedate, da ne živimo v pravi demokraciji, če se mnogokrat vprašate o demokracji ter kapitalizmu, če mate radi ter spoštujete pristne človeške odnose. Potem vas naprošam, da širite to sporočilo. (Govorim vam kot posameznik brez vodje in brez predstavnikov.)


Prav tako vam predstavljam globalni poziv k dnevu akcije, ki bo 15. januarja 2012:
Še enkrat skupaj z celim svetom za še en globalni dan akcije!
To je klic k demonstraciji katera bo potekala po celem svetu 15tega Januarja / #15J

-za več izobraževanja in socialne varnosti;
-za socialno sodelovanje vseh ljudi.
-za zavestni pristop k odgovornosti.
-za suvereno odločanje državljanov po vsem svetu!
povabite prijatelje!
združeni za globalne spremembe
united for #globalchange
OCCUPY SLOVENIA
http://www.15o.si
skupina
http://www.facebook.com/pages/OCCUPY-SLOVENIA-LJUBLJANA/227998837257557
Novico je napisal uporabnik plemenko.