Izvorne novice www.sds.si Foto:
Izvorne novice www.sds.si Foto:

(objavljen na spletni strani www.sds.si preko povezave v novici »Ko zmanjka argumentov, spregovori sovraštvo« z dne 27.9.2011 in ki ga omenja avtor T.K.B. v novici z dne 28.9.2011 na spletnem portalu www.rtvslo.si z naslovom: »SDS-ov seznam: lista za odstrel ali nestrokovno kadrovanje«), v bralcih vzbuja srhljiv občutek, da v demokratični državi, kot je Slovenija, obstaja stranka, ki objavlja seznam zanjo nezaželjenih državljanov; o tem bodo gotovo razmislili tudi tisti, ki nanj še niso uvrščeni.
Avtor T.K.B. je novico s spletne strani SDS povzel in navajal imena, ne da bi ob tem preveril resnico in dejstva. Prav tako je neznani avtor na spletni strani Slovenske demokratske stranke objavil novico s povezavo na nabor imen pod naslovom »Politično kadrovanje«, v katerem zavaja bralce.
Zato, da bo javnost seznanjena z resnico in ne z lažmi, ki jih omenjeni pri svojem poročanju navajajo, posredujem odgovor, v katerem so navedena dokazljiva dejstva:
Dejstvo je, da sem bil za rektorja Univerze na Primorskem UP predlagan in neposredno izvoljen s strani akademske skupnosti UP z več kot 80-odstotno večino, z začetkom mandata 21.11.2007 (torej v času Janševe vlade).
V obdobju Pahorjeve vlade nisem bil niti predlagan niti imenovan (in niti sedaj nisem) član nobenega nadzornega sveta, kakor tudi ne nobenega sveta zavoda ali kakršnega koli drugega organa ali organizacije, kamor bi me predlagala vlada ali stranka. Pač pa sem bil član nadzornega sveta v času Janševe vlade.
Dejstvo je, da sem bil na funkcijo mesta ustavnega sodnika predlagan s strani predsednika Republike Slovenije in ne vlade ali vladnih strank. Glasovanje v Državnem zboru Republike Slovenije je najboljši dokaz za to.
Socialdemokratska unija Slovenije (SDU) ni bila projugoslovanska stranka. To je sprevržena politična laž, ki se z namenom diskvalifikacije in likvidacije vztrajno ponavlja ob kadrovskih postopkih in predvolilnem času; da ne bi postala resnica, bo treba očitno uporabiti sodne poti.
prof. dr. Rado Bohinc
Rektor Univerze na Primorskem

V Kopru, 7. oktober 2011

Novico je napisal uporabnik Mirella Baruca.