Miran Fabjan bo prvi borec na Nizozemskem Foto:
Miran Fabjan bo prvi borec na Nizozemskem Foto:
Franci Grajš pa bo drugi borec, ki bo poizkušal pokoriti Nizozemsko

Slovenski ljubitelji borb po pravilih K-1 čakajo prave poslastice, saj se bosta v Meki borb po K-1 pravilih, na Nizozemskem pomerila dva najuspešnejša Slovenska borca. Prvi bo v ring šel Miran Fabjan (srednja kategorija), naslednje leto pa še Franci Grajš (težka kategorija).
Miran Fabjan čaka v mesecu oktobru, natačneje 9. 10. 2011 na Nizozemskem nova težka preizkušnja. Tokrat se bo pomeril v silovit nizozemski organizaciji It's showtime kjer margoli najbolših borcev borci v srednji kategoriji. Njegov nasprotni, ki ga tam čaka pa bo nekdanji prvak v organizaciji in domačin Sem Braan, ki ima impresivno statistiko. V njegovi karieri je obdelal 64 borb od tega: 47 zmag, kar 12 jih je zaključil s knockoutom, 15 porazov in2 neodločena dvoboja.
Na Nizozemsko kot nosilec dveh pasov
Miran Fabjan si je, poleg WFC pasa, kar dvakrat pokoril Evropo. Prvi pas, ki si ga je priboril za naslov Evropskega prvaka, tokrat v tajskem boksu, je dobil leta 2010 v Trstu, ko se je pomeril proti Francozu Abderju Pendi. Fabjan je zmagal s knockoutom v 1. rundi.
Drugi pas Evropskega prvaka po pravilih K-1 pa je dobil 22. 7 2011, ko je, prav tako v Trstu, po točkah premagal Litvanca Tadasa Jonkusa.
Franci Grajš kot drugi Slovenec na Nizozemskem v letu 2011
Slovenija bo imela tudi v letu 2012 v Naizozemskem svojega predstavnika. To bo Franci Grajš, ki bo nastopal v finalu resničnostnega šova Enfusion, Resničnostni šov prav tako potega pod okriljem organizacije It's show time, ki pa je najmenjen borcem v težki kategoriji. Franci Grajš se je na Nizozemsko prebil preko izločilnih bojev, ki so potekali v Makedoniji v mesecu avgustu. V prevem krogu je Franci s knockouotom v 2. rundi premagal Belgijca Michaela Kongola. V četrt finalu pa je po sodniški odločitvi premagal še Nizozemca Wandella Rocha.
V tem mesecu še na svetovno prvenstvo
Franci Grajš bo v mesecu septembru, natančneje od 20. do 28. nastopal še na svetovnem prvenstvu v tajskem boksu. Svetovno prvenstvo bo potekalo v Uzbekistanu. Polega Francija Grajša pa bodo naše brave zastopali še Rok Štrucel in Tadej Toplak.
Novico je napisal uporabnik Cyril.