Foto:
Foto:

Prenos znanja, izkušenj, idej ter medsebojno povezovanje je glavno vodilo Evrope, ki strmi k družbi znanja in konkurenčni prednosti evropskih diplomantov, zaposlenih in raziskovalcev ter njihovi primerljivosti v svetovnem merilu. Še toliko bolj pa smo veseli povezovanja in sodelovanja z institucijami iz jugovzhodne Evrope, katere zaradi poznavanja jezika, bližine ter poznavanja mentalitete predstavljajo priložnost za visokošolski prostor držav v regiji in iskanju dodatnih skupnih sinergij.
Sporazum o sodelovanju so podpisali predstavniki fakultete oziroma univerze, in sicer prof. dr. Ekrem Pehlić, prorektor za mednarodno sodelovanje, in prof. dr. Cariša Bešić, prorektor za finance in razvoj, oba z Univerze v Bihaću, prof. dr. Mirela Kljajić-Dervić, dekanja, in mag. Elvira Ćatić-Kajtazović, prodekanja za raziskovalno delo in razvoj, obe z Ekonomske fakultete Univerze v Bihaću, in izr. prof. dr. Anita Trnavčevič, dekanja, ter izr. prof. dr. Mitja Ruzzier, prodekan za znanstveno-raziskovalno delo, oba s Fakultete za management Koper Univerze na Primorskem.
Dekanja Fakultete za management Koper je še posebej izpostavila skupno sodelovanje pri mednarodnih znanstvenih konferencah in mednarodnih poletnih šolah. Prepričana pa je, da se bo sodelovanje v prihodnosti razširilo tudi na skupno sodelovanje pri regionalnih in evropskih raziskovalnih projektih.
Foto: Alen Ježovnik
Novico je napisal uporabnik Dejan Šraml.