Triglavanke so večkrat poskušale premagati vratarko Ines Confidenti. Foto:
Triglavanke so večkrat poskušale premagati vratarko Ines Confidenti. Foto:
Kljub slabši igri so se vseeno veselile zmage.

Pričakovati je bilo, da bodo Triglavanke tekmo vzele v svoje roke, saj se je v Mariboru generacija zamenjala in dekleta še niso tako uigrana. Toda Kranjčanke v prvi tretjini niso pokazale igre, ki smo jo vajeni. Imele so veliko lepih akcij, a jih niso znale izkoristiti. Kapetanki Nataši Pagon je uspelo zadeti vratnico, kar se je 41 sekund pred koncem tretjine obrestovalo, saj je po njeni podaji mrežo zatresla Špela Hafner in dekleta popeljala na odmor z zadetkom prednosti.
Drugo tretjino so se Triglavanke malce prebudile in pokazale nekoliko boljšo igro, a so jim Mariborčanke brez večjih težav obranile kar nekaj akcij. Igra je tako tekla brez sprememb, a očitno je bila zadnja minuta spet minuta gostujoče ekipe. Po podaji Suzane in Špele Hafner je vodstvo na 2:0 povišala Irena Kraner, ki se je gola močno razveselila.
Gol je prebudil tako ene kot druge. Igra je bila bolj napeta in bilo je kar nekaj izključitev. Mariborčanke so imele kar dve igralki več na ledeni ploskvi, a so bile uspešne šele, ko se je ena izmed Triglavank že vrnila v igro. Gostujočim je po podaji Michelle Edgar vodstvo znižala na 1:2 Metka Manfreda. Toda Kranjčanke so nekaj minut pred koncem zopet sedle na klop za kaznovane, kljub temu pa so presenetile navijače, saj je po podaji Špele Hafner dosegla zadetek tudi kapetanka Nataša Pagon. Mariborčanke pa se niso predale, že čez 20 sekund je bil plošček za hrbtom Hedi Korbar. Tokrat je hokejistkam Triglava vodstvo znižala Michelle Edgar. Dvoboj je bil napet vse do zadnje sekunde, saj so Mariborčanke sprožile kar nekaj strelov, a zmaga je vseeno odšla v Kranj.
Najboljša igralka je bila zagotova vratarka domače ekipe, Ines Confidenti, ki je bila mnogokrat nerešljiva uganka za kranjske napadalke - še posebno v prvi tretjini.
V nedeljo, 23.oktobra se bodo ob 14.30 hokejistke HK Triglav Kranj zopet pomerile s HDK Terme Maribor. Odigrale bodo prvo medsebojno tekmo za ligo DEBL, tokrat v Kranju.
Vsi ste vljudno vabljeni v Ledeno dvorano Zlato polje! Vstop bo prost.

Novico je napisal uporabnik hokejistke.