Foto:
Foto:

Fakulteta je usmerjena v prihodnost in akademsko odličnost. So člani mednarodnih združenj CEEMAN, ECBE in EUCEN, preko univerze pa še številnih drugih uglednih mednarodnih združenjih. Vsakemu od študentov omogočamo, da del študija opravijo na več kot 100 partnerskih institucijah v 25 državah sveta.
Poleg slovenskih študentov je vse več zanimanja za fakulteto tudi med tujimi študenti, katerim fakulteta ponuja predmete v angleškem jeziku, tem pa lahko prisostvujejo tudi slovenski študenti. Tako se je slednjim na prvi študijski dan pridružilo tudi 29 študentov, ki prihajajo iz Madžarske, Italije, Španije, Poljske, Belgije, Francije, Turčije, Češke, Bolgarije, Avstrije in Portugalske, ki so na izmenjavo prišli preko programa Erasmus.
Tudi njihovi študentje se na podlagi odličnih priporočil svojih predhodnikov odločajo za Erasmus izmenjavo oziroma za opravljanje določenega dela študija v več kot 100 partnerskih institucijah v 25 državah sveta. Tako so se tudi letos študenti odločili za študij ali prakso v tujini. Nekaj več kot 20 jih odhaja v Grčijo, Veliko Britanijo, Portugalsko, Španijo, Italijo, Turčijo in Švico.
Fakulteta za management Koper, ki je usmerjena v prihodnost in akademsko odličnost, predvsem sledi načelom družbeno odgovorne in trajnostno naravnane institucije. To dokazuje tudi novi magistrski študijski program Upravljanje trajnostnega razvoja, ki bo prvič izveden prav v tem študijskem letu. Gre za prvi tovrstni študijski program, ki bo prispeval k boljšemu razumevanju širšega družbenega in naravnega okolja, globalizacijskih procesov in potreb trajnostnega razvoja tako z vidika vrednot družbe kot sodobne zelene tehnologije.
V sklopu združenja Alumni FM pa fakulteta študentom omogoča tudi druženje, povezovanje, sodelovanje, izmenjavo mnenj in izkušenj. Obenem pa združenje vzpostavlja in razvija sodelovanje ter povezuje fakultete z njihovimi diplomanti, prek njih pa s poslovnim svetom in širšim okoljem, v katerega je fakulteta vpeta.
Dobrodošlica dekanje in prodekanov za vse bruce in študente višjih letnikov je potekala danes, 3. oktobra 2011 v Kopru, Celju in Škofji Loki.
(foto: Alen Ježovnik)
Novico je napisal uporabnik Dejan Šraml.