Franc Žnidaršič na kandidatne liste postavlja predvsem delavce in upokojence. Foto: MMC RTV SLO/Ana Mavsar
Franc Žnidaršič na kandidatne liste postavlja predvsem delavce in upokojence. Foto: MMC RTV SLO/Ana Mavsar

Demokratična stranka dela (DSD) odpira pot na oblast delovnim ljudem, ki bi morali imeti, glede na to, da morajo poskrbeti za dva milijona državljank in državljanov, v državi glavno besedo, je ob današnji predstavitvi kandidatov 6. volilne enote v Trebnjem povedal njen predsednik Franc Žnidaršič. Dodal je, da je uvrstitev DSD-ja v državni zbor mogoča.

Da bi se podjetništvo in gospodarstvo začeli bolj razvijati, je treba poenostaviti ter pospešiti potrebne postopke, uvesti davčne olajšave in spodbude za zaposlovanje predvsem mladih za nedoločen čas, je nadaljeval.

Glede okoljskih vprašanj je Žnidaršič poudaril, da zahtevajo, da se gospodarstvo razvija v skladu z ekološkimi zahtevami, hkrati pa opozoril, da je odgovorno gospodarstvo tisto, v katerem so delavci udeleženi pri dobičku in kjer imajo pravico soodločati. Z upoštevanjem teh načel bi tudi najlažje prebrodili krizo, je dejal.

Novi obrazi – brezposelni in izobraženci
DSD ponuja nove obraze, med njihovimi kandidati pa so tudi brezposelni in delavci, ki so morali živeti s 400 in 500 evri mesečno, pa tudi doktorica znanosti ter magistri, je pojasnil Žnidaršič.

V 6. volilni enoti se bodo na listi DSD-ja za vstop v državni zbor potegovali 48-letna igralka Violeta Tomić, 32-letni elektrotehnik Štefan Grmek, 56-letni politolog Franjo Horvat, 71-letni nepovezani poslanec in predsednik DSD-ja Franc Žnidaršič, 68-letni upokojeni strojni tehnik Jožef Vajdič, 46-letni upokojeni strojni tehnik Dejan Horvat, 72-letna upokojena računovodkinja Marija Šauberger, 56-letni upokojeni kovinar Franc Hercog, 43-letna brezposelna maturantka Vladislava Narat in 50-letna dokumentaristka Deana Dolinšek.