Na listi SNS-a bo nastopilo 38 moških in 26 žensk. Foto: MMC RTV SLO
Na listi SNS-a bo nastopilo 38 moških in 26 žensk. Foto: MMC RTV SLO
SNS predstavil kandidate

Za kandidate je dejal, da gre za preverjene kadre, saj se je stranka v zadnjem času zelo okrepila. Na listi bo nastopilo 64 kandidatov, med njimi 26 žensk, kar je "42 odstotkov več, kot jih ima katera koli druga stranka", je dejal prvak Slovenske nacionalne stranke. Med kandidati so tudi vsi trije poslanci poslanske skupine SNS-a v DZ-ju, sam Jelinčič, Bogdan Barovič in Srečko Prijatelj.

V SNS-u si na volitvah obetajo boljši izid, kot so ga imeli na zadnjih volitvah, v stranki pa ne nameravajo spreminjati svojih usmeritev. Jelinčič je dodal, da so bili v preteklih mandatih ves čas konstruktivna opozicija in so predlagali mnogo dobrih rešitev.

"Po vstopu v vlado bomo na tistem ministrstvu, ki ga bomo prevzeli, pokazali, kako se to dela," je dejal prvak SNS-a in dodal, da to pomeni, da bo marsikdo "letel po stopnicah navzdol". Meni namreč, da je na ministrstvih mnogo nesposobnih kadrov. SNS bo sicer vstopil v koalicijo s tisto politično opcijo, ki jim bo v največji meri omogočila izpolnjevanje njihove zahteve.

Jelinčič meni, da bo kampanja precej ostra. SNS intenzivno ne bo napadal, saj nima smisla zelo intenzivno opozarjati na napake drugih, je še dejal Jelinčič in dodal, da je treba le postaviti ogledalo, da vidijo svoje napake.

A. M.

SNS predstavil kandidate