Vreme
ČETRTEK
15
30
PETEK
17
31
SOBOTA
17
30
NEDELJA
16
27
Napoved za Slovenijo
Zvečer se bo ozračje umirilo. Ponoči bo večinoma jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 18, ob morju okoli 20 °C. V četrtek bo pretežno jasno, le v severovzhodni Sloveniji občasno zmerno oblačno. Tam bo še pihal veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33 °C.
Obeti za Slovenijo
V petek bo sončno, predvsem v gorskem svetu bo popoldne že lahko nastala kakšna nevihta. V soboto in nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem čez dan bodo krajevne plohe in nevihte. Od 22. do 27. julija 2018 V nedeljo bodo naši kraji pod vplivom vlažnih zahodnih vetrov, od ponedeljka do petka pa bo s severovzhodnimi vetrovi k nam še pritekal razmeroma vlažen zrak. Ozračje bo nestabilno. V nedeljo in ponedeljek pričakujemo spremenljivo vreme s krajevnimi plohami in nevihtami. Od torka do petka bo verjetnost za popoldanske plohe ali nevihte nekoliko manjša. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma od 25 do 30 °C.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
V četrtek bo prevladovalo sončno vreme, nekaj več oblačnosti bo zlasti v krajih vzhodno od nas.
Vremenska slika
Nad zahodno polovico Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje s severnimi vetrovi topel in suh zrak. V četrtek Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. S severnimi vetrovi priteka nad naše kraje topel in suh zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenski vpliv bo večinoma ugoden, le na severovzhodu Slovenije bodo pri najbolj občutljivih občasno možne manjše vremensko pogojene težave. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah do 9 in v gorah do 10. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Obremenitev zraka s cvetnim prahom trav bo nizka do mestoma srednje visoka, v tej sezoni ne pričakujemo več povišanja. Preobčutljivi posamezniki lahko še vedno razvijejo simptome alergijske bolezni. Cvetni prah sprošča tudi koruza, ki jo uvrščamo v družino trav, večje obremenitve so le v neposredni bližini njiv. Prve rastline navadnega pelina in ambrozije so začele cveteti, v zraku bodo lahko posamezna zrna. Začetek glavne sezone pelina pričakujemo v drugi polovici meseca, ambrozije pa v začetku avgusta. Obremenitev s koprivami bo v lepem vremenu visoka, obremenitev s trpotcem in metlikovkami bo nizka. Alergenost teh vrst je nizka in redko vpliva na zdravje. V Primorju bo obremenitev z alergenim cvetnim prahom zelo nizka, v zraku bo cvetni prah trav, trpotca in metlikovk ter posamezna zrna pelina. Obremenitev s koprivovkami bo srednje visoka do občasno visoka. Po parkih cvetijo grmi okrasnega ligustra, v zraku bodo le posamezna zrna. Padavine bodo zmanjševale obremenitev zraka. Obremenitev zraka s sporami plesni bo visoka. V lepem in suhem vremenu se poviša količina alergenih vrst, kot so na primer Alternaria, Cladosporium, Epiccocum, Penicillium, Aspergillus. Obremenitve zraka so na področjih, kjer poteka žetev ali košnja, zelo visoke. V deževnih obdobjih se v zraku pojavijo v velikih količinah spore drugih vrst plesni, pogoste so askospore.
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Koper 27.3 °C
Piran 26.1 °C
Tržaški zaliv 26.3 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 25.3 °C
Dubrovnik 23.4 °C
Hvar 24.0 °C
Komiža 24.0 °C
Krk 26.0 °C
Malinska 24.8 °C
Pulj 26.0 °C
Rab 24.0 °C
Split 24.0 °C
Šibenik 22.0 °C
Zadar 22.3 °C

Jezera
  Temperatura:
Blejsko jezero - Mlino 22.3 °C
Bohinjsko jezero - Sv. duh 21.4 °C
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Ponočni močnejši nalivi, v sredo ohladitev
14
10. julij 2018 ob 16:28 Na severovzhodu države se lahko ponoči in v sredo zjutraj pojavijo močnejši nalivi, ki se bodo čez dan pojavljali tudi v osrednji Sloveniji. Ohladilo se bo, sporoča Arso.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:30 20:46
Maribor 05:23 20:43
Koper 05:35 20:47
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 13:00 00:39
Maribor 12:55 00:34
Koper 13:03 00:42
Kazalo