Vreme
ČETRTEK
13
27
PETEK
13
28
SOBOTA
16
19
NEDELJA
9
20
PONEDELJEK
8
22
Napoved za Slovenijo
Zvečer bodo še krajevne nevihte, ponoči se bo zjasnilo. Zjutraj bo pretežno jasno, po nekaterih kotlinah in dolinah bo megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, ob morju okoli 18°C. V četrtek bo povečini sončno, popoldne v hribovitem svetu ni izključena kakšna posamezna nevihta. V Vipavski dolini in na Krasu bo prehodno zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na Primorskem do 30 °C.
Obeti za Slovenijo
V petek bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. V soboto se bo pooblačilo, predvsem sredi dneva in popoldne bodo občasno padavine, ob morju tudi nevihte. Ob morju bo pihal jugo, zvečer bo na Primorskem zapihala burja. Ohladilo se bo. V nedeljo bo suho vreme. Od 23. do 28. septembra 2018 Razvoj vremena je negotov, eden od bolj verjetnih scenarijev bo sledeč: v nedeljo se bo nad območjem Alp prehodno zgradilo območje visokega zračnega tlaka, ki pa bo že v ponedeljek oslabelo. V torek nas bo severa dosegel precej hladen zrak, nad Alpami pa se bo sredi tedna znova zgradilo območje visokega zračnega tlaka. V nedeljo bo dokaj sončno, v ponedeljek pa bo predvidoma nekaj dežja. Od torka naprej bo povečini suho in hladno vreme, na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti Slovenije le do okoli 15 °C.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
V četrtek bo pretežno jasno. V Kvarnerju bo pihala šibka burja.
Vremenska slika
Nad južno polovico Evrope je območje visokega zračnega tlaka. S šibkimi južnimi vetrovi doteka nad naše kraje topel in prehodno nekoliko bolj vlažen zrak. V četrtek Nad južno polovico Evrope je območje visokega zračnega tlaka. V višinah se nad našimi kraji ob šibkih vetrovih zadržuje topel in razmeroma suh zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenski vpliv bo večinoma ugoden in v krajih s sončnim vremenom spodbuden. Popoldne bodo pri najbolj občutljivih prehodno možne manjše težave. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah 5 in v gorah 6. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V nižinah bo lahko obremenitev s cvetnim prahom ambrozije še vedno presegala mejno vrednost za pojav simptomov alergijske bolezni, visoko obremenitev pričakujemo v SV Sloveniji in Brežiški kotlini. Sezona cvetnega prahu drugih alergenih vrst rastlin se je iztekla, v zraku bodo le posamezna zrna trav, trpotca, metlikovk in srednje visoka obremenitev s koprivami. V jeseni cveti bršljan, obremenitev s cvetnim prahom bo nizka in je le redko vzrok za alergije dihal, pogosteje pa povzroča alergijski dermatitis. V Primorju bo obremenitev zraka s cvetnim prahom nizka. V zraku bo cvetni prah ambrozije, krišine in kopriv ter posamezna zrna trav, trpotca in metlikovk. Obremenitev s sporami plesni bo srednje visoka do visoka, v Primorju nizka.
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Koper 25.5 °C
Tržaški zaliv 24.8 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 23.6 °C
Dubrovnik 24.3 °C
Hvar 25.0 °C
Komiža 26.0 °C
Krk 24.0 °C
Malinska 23.6 °C
Pulj 25.0 °C
Rab 25.0 °C
Split 25.0 °C
Šibenik 24.0 °C
Zadar 23.5 °C

Jezera
  Temperatura:
Blejsko jezero - Mlino 21.8 °C
Bohinjsko jezero - Sv. duh 18.7 °C
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Filipini: Tajfun z vetrom do 330 kilometrov na uro vzel 14 življenj
6
15. september 2018 ob 15:41 Sever Filipinov je prizadel tajfun Mangkhut z vetrovi do 330 kilometrov na uro, ki je povzročil močne padavine in obsežne izpade elektrike ter komunikacij.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:46 19:03
Maribor 06:42 18:59
Koper 06:50 19:06
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 17:07 02:00
Maribor 17:03 02:00
Koper 17:08 02:00
Kazalo