Vreme
PONEDELJEK
17
27
TOREK
16
29
SREDA
16
30
ČETRTEK
17
29
PETEK
17
29
Napoved za Slovenijo
Popoldne se bo delno zjasnilo, nastajale bodo krajevne plohe, pogosteje v vzhodnih krajih. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem povečini šibka burja. Najvišje temperature bodo od 24 do 27, na Primorskem do 30°C. Jutri bo sončno, popoldne predvsem v hribovitem svetu niso izključene posamezne plohe ali nevihte. Ponekod bo še pihal veter severnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 18, najvišje dnevne od 25 do 29, na Primorskem do 31°C.
Obeti za Slovenijo
V sredo in četrtek bo povečini sončno, popoldne bodo možne posamezne plohe ali nevihte, ki bodo v četrtek pogostejše. Od 27. julija do 1. avgusta 2018 Naši kraji bodo pod vplivom višinskega jedra hladnega zraka. Ozračje nad nami bo razmeroma vlažno in nestabilno. Prevladovalo bo sončno vreme, vsak dan pa bodo zlasti v drugi polovici dneva nastajale krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 30 °C.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
V zahodnih sosednjih krajih bo dokaj sončno, drugod sprva še zmerno do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo najkasneje ponehale v sosednjih pokrajinah Hrvaške. Pihal bo severovzhodni veter, ob severnem Jadranu šibka, v Kvarnerju pa zmerna burja . Jutri bo prevladovalo sončno vreme, popoldne bodo v Alpah posamezne plohe ali nevihte. V Kvarnerju bo še pihala šibka burja.
Vremenska slika
Nad jugovzhodom Evrope je plitvo ciklonsko območje. Iznad zahodne Evrope se nad naše kraje počasi širi šibko območje visokega zračnega tlaka. Z vetrovi severnih smeri bo k nam začel dotekati postopno nekoliko bolj suh zrak. Jutri Nad jugozahodno in srednjo Evropo je šibko območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda bo v višinah pritekal k nam nekoliko toplejši in razmeroma suh zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Ponedeljek se bo začel z vremensko obremenilnimi razmerami, popoldne bo obremenitev slabela in večinoma ponehala. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. V torek bo vremenski vpliv ugoden in ob sončnem vremenu spodbuden. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah do 8 in pol in v gorah do 9 in pol. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Obremenitev zraka s cvetnim prahom trav bo nizka do mestoma srednje visoka, v tej sezoni ne pričakujemo več povišanja. Preobčutljivi posamezniki lahko še vedno razvijejo simptome alergijske bolezni. Cvetni prah sprošča tudi koruza, ki jo uvrščamo v družino trav, večje obremenitve so le v neposredni bližini njiv. Prve rastline navadnega pelina in ambrozije so začele cveteti, v zraku bodo lahko posamezna zrna. Začetek glavne sezone pelina pričakujemo v drugi polovici meseca, ambrozije pa v začetku avgusta. Obremenitev s koprivami bo v lepem vremenu visoka, obremenitev s trpotcem in metlikovkami bo nizka. Alergenost teh vrst je nizka in redko vpliva na zdravje. V Primorju bo obremenitev z alergenim cvetnim prahom zelo nizka, v zraku bo cvetni prah trav, trpotca in metlikovk ter posamezna zrna pelina. Obremenitev s koprivovkami bo srednje visoka do občasno visoka. Po parkih cvetijo grmi okrasnega ligustra, v zraku bodo le posamezna zrna. Padavine bodo zmanjševale obremenitev zraka. Obremenitev zraka s sporami plesni bo visoka. V lepem in suhem vremenu se poviša količina alergenih vrst, kot so na primer Alternaria, Cladosporium, Epiccocum, Penicillium, Aspergillus. Obremenitve zraka so na področjih, kjer poteka žetev ali košnja, zelo visoke. V deževnih obdobjih se v zraku pojavijo v velikih količinah spore drugih vrst plesni, pogoste so askospore.
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Koper 26.9 °C
Tržaški zaliv 26.2 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 24.0 °C
Dubrovnik 23.2 °C
Hvar 24.0 °C
Komiža 24.0 °C
Krk 25.0 °C
Malinska 24.9 °C
Pulj 26.0 °C
Rab 25.0 °C
Split 24.0 °C
Šibenik 24.0 °C
Zadar 23.6 °C

Jezera
  Temperatura:
Blejsko jezero - Mlino 22.4 °C
Bohinjsko jezero - Sv. duh 21.0 °C
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Ponočni močnejši nalivi, v sredo ohladitev
14
10. julij 2018 ob 16:28 Na severovzhodu države se lahko ponoči in v sredo zjutraj pojavijo močnejši nalivi, ki se bodo čez dan pojavljali tudi v osrednji Sloveniji. Ohladilo se bo, sporoča Arso.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:34 20:42
Maribor 05:28 20:39
Koper 05:39 20:43
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 17:15 02:08
Maribor 17:11 02:02
Koper 17:16 02:13
Kazalo