Vreme
PETEK
14
28
SOBOTA
14
30
NEDELJA
15
30
PONEDELJEK
17
30
TOREK
16
30
Napoved za Slovenijo
Ponoči bo jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju 18 °C. V petek bo pretežno jasno. V hribovitem svetu zahodne Slovenije je popoldne in zvečer možna kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 °C.
Obeti za Slovenijo
V soboto, nedeljo in ponedeljek bo še naprej sončno in vroče. Verjetnost vročinskih neviht bo zelo majhna. Od 20. do 25. avgusta 2018 Nad večjim delom Evrope se bo do druge polovice prihodnjega tedna še zadrževalo obsežno območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda bo k nam pritekal topel in dokaj suh zrak. Prevladovalo bo sončno vreme. Jutra bodo razmeroma sveža, najvišje dnevne temperature pa bodo povečini okoli 30°C. Verjetnost vročinskih neviht bo zelo majhna.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Ponoči bo jasno. V petek bo prevladovalo sončno vreme, v Alpah lahko nastane kakšna popoldanska nevihta.
Vremenska slika
Nad večjim delom Evrope vztraja šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka k nam dokaj suh in postopno spet toplejši zrak. V petek Nad večjim delom Evrope vztraja šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka k nam dokaj suh in postopno spet toplejši zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenski vpliv bo večinoma ugoden in ob sončnem vremenu spodbuden, le pri najbolj občutljivih bodo v drugi polovici petka možne manjše vremensko pogojene težave. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah do 7,5 in v gorah 8,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Poteka glavna sezona cvetnega prahu ambrozije in pelina. V nižinah bodo obremenitve z ambrozijo nizke do srednje visoke, v predelih z večjo pogostostjo rastline (SV Slovenija, Brežiška kotlina) visoke. Obremenitve s pelinom bodo nizke do srednje visoke, ob rastlinah lahko pričakujemo v zraku več cvetnega prahu. Obremenitev s cvetnim prahom trav bo nizka, višje v hribih bo lahko občasno srednje visoka. V zraku se bo pojavljal cvetni prah trpotca, metlikovk, konopljevk (konoplja in divji hmelj) in večje količine kopriv, alergenost teh vrst je nizka in redko vpliva na zdravje. V Primorju bo obremenitev s cvetnim prahom ambrozije in pelina nizka, le najbolj občutljivi lahko razvijejo simptome. Obremenitev s koprivovkami (kopriva, krišina) bo nizka do srednje visoka. V zraku bo še cvetni prah trav, trpotca, metlikovk in konopljevk. Obremenitev zraka s sporami plesni bo visoka. V lepem in suhem vremenu se poviša količina alergenih vrst, kot so na primer Alternaria, Cladosporium, Epiccocum, Penicillium, Aspergillus. V deževnih obdobjih se v zraku pojavijo v velikih količinah spore drugih vrst plesni, pogoste so askospore.
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Koper 23.6 °C
Piran 25.6 °C
Tržaški zaliv 26.4 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 24.3 °C
Dubrovnik 26.8 °C
Hvar 26.0 °C
Komiža 26.0 °C
Krk 24.0 °C
Malinska 24.4 °C
Pulj 24.0 °C
Rab 25.0 °C
Split 26.0 °C
Šibenik 22.0 °C
Zadar 24.1 °C

Jezera
  Temperatura:
Blejsko jezero - Mlino 24.4 °C
Bohinjsko jezero - Sv. duh 21.5 °C
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Vremenski opazovalec na Kredarici: "Včasih tako noter padem, da pozabim, koliko dni sem že tu gor"
23
14. avgust 2018 ob 06:36 "Delo vremenskega opazovalca na Kredarici je tako nestanovitno, kot je vreme samo. Če je vreme lepo, je tu tisočkrat lepše kot v dolini, če je pa slabo, je pa tisočkrat slabše," pravi vremenski ...
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:04 20:07
Maribor 05:58 20:03
Koper 06:08 20:09
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 13:00 23:38
Maribor 12:56 23:32
Koper 13:03 23:42
Kazalo