Vreme
TOREK
11
13
SREDA
2
4
ČETRTEK
-1
9
PETEK
6
8
SOBOTA
0
8
Napoved za Slovenijo
Zvečer in ponoči bo oblačno. Padavine se bodo pojavljale predvsem v severozahodnih krajih ter ponekod na jugu Slovenije. Pihal bo močan južni do jugozahodni veter. Temperature bodo od 6 do 13, na Primorskem do 15 °C. V torek bo oblačno. Padavine se bodo zjutraj krepile in čez dan zajele vso Slovenijo. V vzhodnih krajih jih bo malo. Zvečer bodo slabele. Meja sneženja bo sprva visoko, proti večeru se bo spustila do nadmorske višine okoli 1000 m. Jugozahodni veter bo že dopoldne slabel. Čez dan se bo hladilo, temperature bodo večinoma od 6 do 14 °C.
Obeti za Slovenijo
V sredo bo sprva oblačno s padavinami. Hladneje bo, ponekod bo občasno snežilo do nižin. Popoldne bodo padavine od severovzhoda postopno ponehale. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. V četrtek bo zjutraj povsod suho, a že dopoldne se bodo na zahodu ponovno začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne širile proti vzhodu. Po nižinah bo večinoma deževalo. V petek bo predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji deževalo, popoldne pa tudi v vzhodnih krajih. Od 15. do 20. decembra 2017 V petek nas bo od zahoda dosegla nova vremenska motnja, ki bo v soboto prešla Slovenijo. Za njo se bo ohladilo, od jugozahoda se bo nad srednjo Evropo in zahodno ter severno Sredozemlje in severozahodni Balkan razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo tu tudi v torek, v sredo pa bo slabel. V petek se bodo dopoldne na zahodu pojavljale padavine, ki se bodo nato širile proti vzhodu. Po nižinah bo v glavnem deževalo. V soboto, po prehodu hladne fronte, se bo meja sneženja spustila do nižin. V začetku prihodnjega tedna bo suho in hladneje.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
V torek bo večinoma oblačno s padavinami, ki jih bo manj v krajih vzhodno od nas. Meja sneženja se bo proti večeru spustila do nadmorske višine okoli 1000 m. Jugozahodnik bo oslabel.
Vremenska slika
Nad Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Nad zahodno Evropo ter južno od Baltika je vremenska fronta, ki se pomika nad zahodno Sredozemlje in Alpe. Z jugozahodnikom doteka k nam topel in vlažen zrak. V torek Nad Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Hladna fronta se pomika čez srednjo Evropo in Alpe in bo zvečer prešla Slovenijo. Pred njo doteka od jugozahoda k nam topel in vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenski vpliv bo močno obremenilen. Veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, ki se bodo najpogosteje kazale kot slabo počutje, potrtost, razdražljivost, motnje zbranosti, hitreje se bo pojavila utrujenost, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže 1. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Z objavljanjem informacij o cvetnem prehu v zraku bomo predvidoma ponovno začeli ob otoplitvah v januarju, ko bosta zacveteli leska in jelša, v Primorju pa bodo s cvetenjem začele cipresovke.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Policisti opozarjajo, da je vožnja zaradi trenutnih vremenskih razmer lahko zahtevna
8
30. november 2017 ob 12:35 Po nižinah v notranjosti Slovenije se še naprej izmenjujeta dež in sneg. V petek se bo še ohladilo, tako da bo v notranjosti Slovenije skoraj povsod snežilo.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:35 16:16
Maribor 07:32 16:10
Koper 07:36 16:21
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 01:25 13:34
Maribor 01:20 13:29
Koper 01:28 13:37
Kazalo