Vreme
PONEDELJEK
-2
3
TOREK
1
2
SREDA
1
2
ČETRTEK
-1
0
PETEK
-2
-1
Napoved za Slovenijo
Ponoči bo oblačno, v vzhodni polovici Slovenije bo znova pričelo rahlo snežiti. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -1, na Primorskem, kjer bo pihala šibka do zmerna burja, okoli 3 °C. Jutri bo oblačno, na zahodu bo povečini suho, drugod bo občasno rahlo snežilo, nekoliko pogosteje v vzhodni in južni Sloveniji. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja, ki se bo zvečer znova krepila. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do 7 °C.
Obeti za Slovenijo
V sredo bo oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo. V četrtek se bo sneženje nekoliko okrepilo. Oba dneva bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Od 23. do 28. februarja 2018 Nad severno in srednjo Evropo bo območje visokega zračnega tlaka, nad Sredozemljem pa ciklonsko območje, ki se bo v začetku prihodnjega tedna znova nekoliko poglobilo. Iznad severovzhodne Evrope bo od nedelje naprej pritekal precej hladnejši zrak. V petek bo oblačno, občasno bo snežilo, v soboto bo sneženje ponehalo, delno se bo zjasnilo. Od nedelje do srede bo povečini brez padavin, le v vzhodni Sloveniji se bo verjetnost za snežne padavine v torek in sredo znova nekoliko povečala. Od ponedeljka naprej bo mrzlo, temperature bodo, razen po nižinah Primorske, ves dan pod lediščem, na 1500 m pa bo med -14 in -18 °C. Na Primorskem bo v petek še pihala zmerna do močna burja, nato pa bo nekoliko oslabela, vendar ne ponehala.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Jutri bo oblačno, v krajih zahodno od nas bo povečini suho. Drugod bodo občasno padavine, ob morju bo rahlo deževalo, drugod rahlo snežilo. Še bo pihal severovzhodni veter, ob severnem Jadranu šibka do zmerna burja, ki se bo zvečer znova krepila.
Vremenska slika
Nad osrednjim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Z vetrom vzhodnih smeri priteka k nam hladen in razmeroma vlažen zrak. Jutri Nad osrednjim Sredozemljem je ciklonsko območje. Od vzhoda priteka nad naše kraje hladen in vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Občutljivi ljudje bodo imeli vremensko pogojene. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže do 2,5 in v gorah do 3. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Leska še vedno cveti v nižinah, cvetenje pa se je premaknilo tudi višje v hribe. Nizka temperatura preprečuje obilnejše sproščanje cvetnega prahu. V nižinah bo možen porast obremenitve zraka pri temperaturah višjih od 5 C. V Primorju bodo obremenitve s cipresovkami in jelšo nizke do občasno srednje visoke. Obremenitve z lesko bodo nizke. V zraku so posamezna zrna jesena, topla in bresta, kar nakazuje pripravljenost dreves na cvetenje v ugodnejših temperaturnih razmerah.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Močan veter priprl koprsko pristanišče
3
18. februar 2018 ob 17:56 Uprava za pomorstvo je okoli 14.30 priprla koprsko pristanišče, ki bo priprto, vse dokler se veter ne umiri. Po napovedih vremenoslovcev pa bo na Primorskem močno pihalo vse do ponedeljka dopoldne.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:57 17:34
Maribor 06:53 17:28
Koper 06:59 17:38
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 08:51 21:24
Maribor 08:46 21:19
Koper 08:54 21:27
Kazalo