Vreme
PONEDELJEK
12
22
TOREK
11
24
SREDA
12
24
ČETRTEK
16
24
PETEK
15
27
Napoved za Slovenijo
Zvečer bodo še nastale posamezne plohe ali nevihte. Ponoči se bo prehodno povsod razjasnilo, proti jutru pa se bo v notranjosti Slovenije zmerno pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem do 16 °C. V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in večinoma suho. Še bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do 25 °C.
Obeti za Slovenijo
V torek bo pretežno oblačno. Pojavljale se bodo padavine, deloma kot plohe in nevihte. Nekoliko hladneje bo. V sredo bo sprva precej jasno, sredi dneva in popoldne pa bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. V četrtek bo dopoldne na zahodu še delno jasno in suho, drugod pa se bodo že pojavljale krajevne padavine. Od 24. do 29. maja 2018 Od četrtka do torka se bo nad srednjo Evropo in Balkanom v višinah predvidoma še zadrževal razmeroma vlažen in nestabilen zrak. V četrtek bo verjetnost za popoldanske plohe največja, nato pa bo predvidoma nekoliko zmanjšana.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
V ponedeljek bo največ jasnega vremena ob Jadranu, kjer bo še pihala šibka burja. Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in povečini suho.
Vremenska slika
Nad večjim delom Evrope se zadržuje območje visokega zračnega tlaka. S šibkimi vzhodnimi vetrovi k nam doteka razmeroma vlažen zrak. V ponedeljek Višinska jedra hladnega zraka povzročajo nestanovitno vreme predvsem južni polovici Evrope. Z vetrom vzhodnih smeri k nam še naprej doteka razmeroma vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V nedeljo popoldne bodo občutljivi ljudje imeli z vremenom povezane težave, prehodno bodo okrepljeni tudi nekateri bolezenski znaki. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. Večini ljudi vreme v ponedeljek ne bo povzročalo opaznih težav, občasno se bodo pojavljale se bodo le pri najbolj občutljivih. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah 7,5 in v gorah 8,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Obremenitev zraka s cvetnim prahom trav bo visoka, v zraku bo še nizko alergeni cvetni prah trpotca, kislice in bezga. Zaključila se je sezona cvetenja večine dreves, še vedno pa bo prisoten nizko alergeni cvetni prah iglavcev (bor, smreka, jelka). Cveti žužkocvetna robinija (akacija), na merilnih postajah zaznamo le posamezna zrna, na počutje nekaterih posameznikov lahko vpliva močan vonj. Na vinorodnem območju bo v zraku tudi cvetni prah trte, ki navadno ne povzroča težav z zdravjem. V Primorju bo obremenitev zraka s cvetnim prahom trav srednje visoka, v zraku bodo tudi zrna trpotca in kislice. Prisoten bo še cvetni prah hrasta, cipresovk, trte, bezga in iglavcev. Obremenitev s cvetnim prahom krišine bo nizka, lokalno so lahko obremenitve višje. V zraku bodo posamezna zrna oljke. Opažamo povišanje spor plesni v zraku.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Na Štajerskem voda zalila več sto objektov, na Ptuju kar petkrat toča
37
5. maj 2018 ob 09:28 Nad številnimi kraji po Sloveniji so se v petek popoldne in zvečer razbesnela neurja, ponekod s točo. Največ težav so imeli na ptujskem in mariborskem koncu.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:22 20:34
Maribor 05:16 20:31
Koper 05:27 20:35
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 11:32 02:00
Maribor 11:26 02:00
Koper 11:36 02:00
Kazalo