Vreme
TOREK
6
17
SREDA
7
20
ČETRTEK
8
19
PETEK
6
20
SOBOTA
14
20
Napoved za Slovenijo
Ponoči bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno. Drugod bo delno jasno, na jugu bo več oblačnosti. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, drugod severovzhodnik. V torek bo pretežno jasno z dopoldansko meglo po nekaterih nižinah. Burja na Primorskem bo oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, ob morju do 12, najvišje dnevne od 14 do 16, na Primorskem do 19 °C.
Obeti za Slovenijo
V sredo bo večinoma sončno. Na severu in severovzhodu bo pretežno oblačno, tam lahko pade kakšna kaplja dežja, čez dan pa se bo krepil severni do severozahodni veter. V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno, v Posočju bo ponekod rahlo deževalo. V petek bo v vzhodni polovici države sončno, drugod pretežno oblačno. Zapihal bo jugozahodnik. Na zahodu bo ponekod deževalo. Od 26. do 31. oktobra 2018 Nad območjem Alp in srednje Evrope bodo do petka prevladovali severozahodni do severni višinski vetrovi. Ob koncu tedna bo nad zahodno Evropo nastala obsežna višinska dolina, nad naše kraje bo z jugozahodnikom iz Sredozemlja pritekal vlažen zrak. V petek se bo pooblačilo, predvsem v Posočju se bodo že začele pojavljati prve padavine. Od sobote do torka bo prevladovalo oblačno vreme s pogostim dežjem, ki ga bo največ na severozahodu države. Sprva bo razmeroma toplo, predvidoma od ponedeljka naprej pa bo hladneje. V sredo bo verjetnost za padavine manjša.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Ponoči bo v notranjosti Hrvaške še pretežno oblačno, drugod bo večinoma jasno. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, v Kvarnerju močna burja. V torek bo sončno, več oblačnosti bo v krajih vzhodno od nas. Po nižinah bo dopoldne megla. Burja bo postopno oslabela.
Vremenska slika
Iznad Atlantika sega prek zahodne in srednje Evrope območje visokega zračnega tlaka. V osrednjem Sredozemlju je ciklonsko območje. S severovzhodnim vetrom priteka k nam precej hladen in razmeroma vlažen zrak. V torek Nad zahodno Evropo in severnim Balkanom se krepi območje visokega zračnega tlaka. V južnem Sredozemlju je ciklonsko območje. S severovzhodnim vetrom priteka k nam toplejši in bolj suh zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V ponedeljek se bodo vremensko pogojene težave pojavljale le pri najbolj občutljivih. V torek bo vremenska vpliv sprva ugoden. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže vrednost 3. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Sezona pojavljanja cvetnega prahu ambrozije je v večjem delu Slovenije zaključena. V severovzhodni Sloveniji bo obremenitev z ambrozijo nizka. Sezona cvetnega prahu drugih alergenih vrst rastlin je zaključena. Obremenitev zraka s sporami plesni bo srednje visoka do občasno visoka, v Primorju nizka. Nekatere vrste lahko povzročajo alergije.

Vir: ARSO
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Koper 19.2 °C
Tržaški zaliv 19.1 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 17.4 °C
Dubrovnik 20.7 °C
Hvar 20.0 °C
Komiža 21.0 °C
Krk 18.0 °C
Malinska 18.1 °C
Pulj 19.0 °C
Rab 18.0 °C
Split 20.0 °C
Šibenik 20.0 °C
Zadar 19.1 °C

Jezera
  Temperatura:
Blejsko jezero - Mlino 15.5 °C
Bohinjsko jezero - Sv. duh 13.2 °C
Napoved satelit SLO
Napoved satelit EU
Vremenske novice
link
Portugalsko dosegla tropska nevihta. Lažje ranjenih 27 ljudi.
12
14. oktober 2018 ob 14:56 Portugalsko je ponoči dosegla tropska nevihta Leslie s sunki vetra do 180 kilometrov na uro. Po besedah vodje civilne zaščite Luisa Bela Coste je 27 ljudi dobilo lažje poškodbe.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:30 18:02
Maribor 07:26 17:56
Koper 07:32 18:06
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 17:57 05:43
Maribor 17:52 05:38
Koper 18:00 05:46
Kazalo