Tesla roadster je prvi električni avtomobil, ki je bil deležen predelave Brabusa. Foto: Brabus
Tesla roadster je prvi električni avtomobil, ki je bil deležen predelave Brabusa. Foto: Brabus
Brabus tesla roadster
Brabusovi razvojni inženirji so poskrbeli za zvočni sistem, ki bo morda pritegnil zanimanje ljubiteljev športnih avtomobilov z motorjem z notranjim izgorevanjem. Foto: Brabus

O tesli roadsterju smo na naših straneh že pisali, se je pa tokrat prvič zgodilo, da je bil plod dela inženirjev iz Silicijeve doline še dodatno predelan.

Električni roadster z zvokom "pravih" športnikov
Najpomembnejša novost oziroma pogruntavščina Brabusa je tako imenovani sistem Sound Space Generator, ki bo poskrbel, da bo sicer neslišni tesla zarjovel kot pravi "bencinski športnik" z motorjem z notranjim izgorevanjem. Vozniki tesle bodo lahko z novim zvočnim sistemom izbirali med zvokom osemvaljnega motorja, zvokom dirkalnega avtomobila in futurističnimi zvoki, poimenovanimi "Beam" in "Warp".

Motor ostal nespremenjen
Motorja na električni pogon, ki sicer doseže moč 186 kilovatov (250 KM) in do 100 km/h pospeši v pičle 3,8 sekunde, pri Brabusu niso predelali, so pa zato toliko več pozornosti namenili zunanjosti in notranji opremi oz. udobju. Največja sprememba navzven so prav gotovo nove Pirellijeve pnevmatike, na katerih se bleščijo Brabusova platišča. Tesla roadster bo imel spredaj 18-, zadaj pa 19-colske pnevmatike. Tesla v podobi Brabusa ima tudi spremenjeno prednjo masko, narejeno iz karbona. Prav tako spremenjeni so prednji žarometi in LED-diode pod njimi, ki služijo kot dnevne luči.

V notranjosti pa so Brabusovi oblikovalci poskrbeli za precej več udobja, kot ga ponuja "serijski" tesla. Kraljuje usnje v črno-beli kombinaciji, bela pa je tudi edina barva, v kateri bo Brabusov tesla mogoče dobiti.


J. S.