Predstavitev Geelyja v Sloveniji bo zaznamovana s prvim modelom atlas pro, kmalu pa sledijo novi modeli. Foto: Geely
Predstavitev Geelyja v Sloveniji bo zaznamovana s prvim modelom atlas pro, kmalu pa sledijo novi modeli. Foto: Geely

Trenutno Geely Slovenija intenzivno dela na vzpostavitvi prodajno-servisne mreže. Avtomobilska znamka Geely je globalni ponudnik vozil, ki je po svetu prodal že več kot 10 milijonov osebnih vozil.

Znamka je del Zhejiang Geely Holding Group (ZGH), globalne skupine za tehnologijo mobilnosti s sedežem v mestu Hangdžou na Kitajskem. Avtomobilsko divizijo skupine sestavljajo Geely Auto Group (Geely Auto, Lynk&Co, Geometry, Livan, Proton), Volvo Car Group (Volvo, Polestar), Zeekr Intelligent Technology, Lotus, LEVC, Radar Auto, Farizon in smart Automobile (skupno podjetje z Daimlerjem).

Geely, ki ima oblikovalske in razvojne centre po vsem svetu, je razvil štiri modularne platforme, na katerih proizvaja različno velika vozila z različnimi pogoni. Pri regionalnem distributerju Geely Adria so pojasnili, da je Geely zavezan trajnosti in varovanju okolja, zato Geely Auto Group intenzivno vlaga v okolju prijaznejše tehnologije in razvija štiri ključne segmente trajnostnih pogonov (električna vozila, hibridna vozila, priključna hibridna vozila, tovornjake na metanol).

Cilj je do leta 2025 zmanjšati emisije CO2 za 25 odstotkov, do leta 2045 pa bo podjetje doseglo ogljično nevtralnost.