LF-C2 je je prestižni kabriolet, s katerim želijo pri Lexusu prikazati nove oblikovne rešitve, ki jih bodo uporabili pri prihodnjih serijskih modelih. Foto: Lexus
LF-C2 je je prestižni kabriolet, s katerim želijo pri Lexusu prikazati nove oblikovne rešitve, ki jih bodo uporabili pri prihodnjih serijskih modelih. Foto: Lexus

Lexus je predstavil oblikovalski koncept LF-C2 s štirimi sedeži, ki meri na voznike, ki uživajo v vožnji.
"Koncept LF-C2 razkriva našo filozofijo oblikovanja v prihodnje," pravi predsednik Lexusa Jeff Bracken, ki poudarja, da tovrstne avtomobile kupujejo ljudje, ki čutijo strast do vožnje.
Večplastna barva
Za navdih zunanjih elementov, kot so ostri robovi in oglate linije, so bila letala. Oblikovalci, ki skrbijo za zunanjo obliko, opisujejo, da so želeli interakcijo med površinsko obliko in različnimi vrstami svetlobe. Ta se spreminja, odvisno, od kod opazujemo vozilo. Zlato rumeno barvo sestavlja več slojev, od srebrne barve, prozorne prevleke do rumene barve, ki se odbija od srebrne, tako da so dobili zlato rumen sijaj.
Gladko rezanje zraka
Na sprednjem delu izstopa ogromna zračna reža s prepletenimi elementi, ki, tako kot barva, iz različnih zornih kotov gledanja in svetlobnih pogojev ustvarja različen vtis. Večjo dinamičnost in boljši pretok zraka zagotavljajo trikotni LED-žarometi, vetrobransko steklo je postavljeno zelo strmo, saj vozilo nima strehe. Usmerniki zraka so tudi ob straneh, enako funkcijo imajo platišča, žarometi zadaj so v obliki črke L, kar se navezuje na ime Lexus. Za še boljši vtis poskrbijo 20-palčna lahka platišča.
Razkošna za štiri
Potniška kabina je kombinacija razkošja prostora in prestiža, ki se ujema s športno eleganco zunanje oblike. Sredinska konzola ima začetek v zadku in se razteza vse do minimalistične armaturne plošče. Z osrednjim zaslonom se upravlja s pomočjo drsnika na sredinski konzoli, pridih luksuza dodaja klasična analogna ura. Oblikovalci so pozornost namenili prav vsakemu posameznemu detajlu. Sedeži so oblečeni v belo-sivo usnje, odebeljeni volan ni le estetski, ampak voznikom ponuja boljše občutke pod prsti, za boljše vzdušje so pod okna vgradili LED-svetila.