Pri Volvu so dejali, da so prednji sopotnikov sedež odstranili z namenom večjega udobja potnika zadaj in boljše vidljivosti naprej. Foto: Volvo
Pri Volvu so dejali, da so prednji sopotnikov sedež odstranili z namenom večjega udobja potnika zadaj in boljše vidljivosti naprej. Foto: Volvo

Podaljšane različice limuzin so na Kitajskem še posebej priljubljene. Zato so prav v Pekingu pri Volvo Cars razkrili skulpturo, ki prikazuje potovalni prostor v luksuzni različici limuzine S90 excellence.

Potovalna kabina superluksuzne limuzine volvo S90 excellence je zasnovana z namenom, da potniku na zadnjem sedežu ponuja največ udobja, kar ga avtomobil lahko.
Da bi se prostor podredil enemu samemu potniku, je na mestu sopotnikovega sedeža spredaj nameščena večfunkcijska konzola, v katero je med drugim vgrajen tudi velik zaslon.
Zaslon se po potrebi izvleče iz konzole in potniku zadaj služi za zabavo ali kot računalniški zaslon, pri čemer se lahko avtomobil spremeni v mobilno pisarno.
Od hladilnika do grelnika nog
Švedi pravijo, da so njihovi sedeži najbolj udobni in ponujajo številne funkcije, med katerimi je tudi izbira več vrst oblike masaže telesa, potnik zadaj pa ima vgrajen celo grelec za noge.
Za osvežitev med vožnjo je vgrajen tudi mali hladilnik v sredinskem delu naslona zadnje klopi. Klimatski sistem in gretje potnik upravlja s posebnega zaslona na dotik, ki se izvleče iz sredinskega naslona za roke.
Pri Volvu pojasnjujejo, da so zamisel za novo potovalne kabine S90 dobili po pozitivnih odzivih ljudi ob predstavitvi podobne zasnove lounge console potniške kabine svojega velikega športnega terenca XC90.