Pri Renaultu najavljajo novo kolekcijo 2012 družine megane. Foto: Renault
Pri Renaultu najavljajo novo kolekcijo 2012 družine megane. Foto: Renault

Pri prenovah modelov seveda ne gre brez kozmetičnih posegov na zunanjosti in tudi megane pri tem ni izjema. Pri znamki poudarjajo, da bo mogoče osvežitev zunanje podobe najhitreje opaziti zaradi dnevnih luči LED, nekaj novih pa je tudi drugih detajlov na zunanjosti in notranjosti potniške kabine.

Vsebinsko so vsekakor bolj pomembne novosti pri opremi, kjer izstopajo novi sistemi za pomoč vozniku, na primer tisti, ki opozarja na nenamerno menjavo voznega pasu. Kamera, ki je del sistema visio, pa zaznava tudi nasproti vozeča vozila in posreduje informacije sistemu za samodejno preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi lučmi.

Največ novosti pa bo mogoče videti pod motornim pokrovom, saj se bo družina megane dokazovala tudi s tremi novimi motorji iz serije energy. Energy dCi 110, energy dCi 130 in energy Tce 115. Zadnji je najmočnejši 1,2-litrski bencinski motor na trgu, ki s 85-kilovati (115 KM) po zagotovilih izdelovalca dosega povprečno normno porabo 5,3 litra na 100 prevoženih kilometrov ter izpuha 119 gramov ogljikovega dioksida na kilometer.