Mitsubishi outlander PHEV concept-S od 0 do 100 km/h pospeši v 11 sekundah. Foto: Mitsubishi
Mitsubishi outlander PHEV concept-S od 0 do 100 km/h pospeši v 11 sekundah. Foto: Mitsubishi

Mitsubishi v Parizu razstavlja koncept hibridnega outlanderja, ki naj bi bil v serijski obliki pripravljen v naslednjih 12 mesecih.
Aktualni outlander je bil v Evropi predstavljen marca 2012, v začetku letošnjega leta so že sledile manjše izboljšave. Športnega terenca večje spremembe še čakajo. Sodeč po hibridnem konceptu, predstavljenem v francoski prestolnici, ki se naj ne bi bistveno razlikoval od serijskega modela, bo precej spremenjen nos vozila in tudi zadnja svetila, potovalni prostor bo dobil boljše materiale in več tehnoloških pripomočkov, veliko bo dodatkov iz kroma.
55 kilometrov na elektriko
Priključni hibrid je hkrati najava serijskega hibridnega modela, ki bo po zagotovilih šefov v Mitsubishiju v prodajnih salonih že prihodnje leto. Hibridni pogonski sistem je kombinacija dvolitrskega štirivaljnega bencinskega agregata in dveh elektromotorjev, ki se napajata z energijo, shranjeno v litij-ionskem akumulatorju (12 kWh). Kombinirana moč je 149 kilovatov, k vozni dinamiki bistveno pripomore najvišji navor (337 Nm). Moč se prenaša na vsa štiri kolesa.
Povprečna poraba je po zagotovilih tovarne 1,6 litra na 100 kilometrov. Največji domet s polno posodo za gorivo in baterijo je 880 kilometrov, zgolj na elektriko lahko prevozi do 55 kilometrov poti.