Mercedes-Benz S 600 je klasična avtomobilska limuzina najvišjega razreda, ki prihaja na trg spomladi. Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz S 600 je klasična avtomobilska limuzina najvišjega razreda, ki prihaja na trg spomladi. Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz je pod žaromete na severnoameriškem mednarodnem avtomobilskem salonu v Detroitu, ki danes odpira vrata za predstavnike medijev, prvič postavil najprestižnejšega med petičneži, v katerem se pod velikim motornim pokrovom skriva dvanajstvaljnik V12 z gibno prostornino 5.980 kubičnih centimetrov, največjo močjo 390 kilovatov (530 KM) in največjih navorom 830 Nm. V primerjavi s predhodnikom je motor močno posodobljen, z boljšimi zmogljivostmi in zmernejšo porabo goriva.

Limuzino S 600 bodo kupcem ponujali le z daljšo medosno razdaljo, kar pomeni več prostora za potnike v drugi sedežni vrsti, ki jim bo na voljo vrhunsko udobje, vključno s tako klasičnimi dodatki, kot so usnjeno oblazinjenje in okrasne podrobnosti iz lesa, kot tudi najnaprednejša tehnologija, namenjena delu in zabavi.

V Detroitu premierno predstavljeni novinec bo na posamezne trge pripeljal v mesecu marcu. Prav tako marca pa naj bi začeli dobavljati avtomobile razreda S z nekaj nove in posodobljene opreme, kot so na primer upravljanje nekaterih avtomobilskih sistemov na dotik, prikazovalnik podatkov na vetrobranskem steklu in serijski sistem za preprečevanje ali zmanjševanje posledic naleta.