Opel bo prihodnje leto na trg poslal kar sedem novih modelov, med drugim tudi dva nova mestna terenca. Foto: Opel
Opel bo prihodnje leto na trg poslal kar sedem novih modelov, med drugim tudi dva nova mestna terenca. Foto: Opel

Spomladi bo prišla kompaktna električna kombilimuzina ampera-e, ki bo v skladu z novim voznim ciklom NEDC ponudila več kot 500 kilometrov dosega z enim polnjenjem.

Sledila no nova admiralska ladja, nova petsedežna limuzina insignia grand sport, za katero Opel obljublja kupejevske linije in športne vozne lastnosti z dodatkom štirikolesnega pogona.

Nato bo čas za velik športen karavan insignia sports tourer, ki bo, tako kot insignia grand sport, povzemal linije koncepta monza iz leta 2013. Novinec naj bi poleg športnega videza prinesel tudi veliko več prostora, kot ga ponuja aktualni model.

Novi karavanski insignii se bo ponovno pridružila pustolovka različica country tourer s terenskim videzom in štirikolesnim pogonom.

Peti v nizu bo novi kombi vivaro, ki naj bi prinesel novo raven fleksibilnosti in udobja za potnike.

Že na začetku leta 2017 bo čas za novega mestnega terenca oziroma križanca v razredu majhnih avtomobilov (segment B), ki se bo pridružil mokki X in za katerega so izbrali ime crossland X.

Modelna paleta pa bo v letu 2017 dobila še eno novost, in sicer mestnega terenca v kompaktnem razredu (segment C). O njem ni še veliko znanega, pridružil pa se bo astri in zafiri.