Opel namerava do leta 2016 močno povečati in posodobiti ponudbo zato rabi tudi nove inženirje. Foto: Opel
Opel namerava do leta 2016 močno povečati in posodobiti ponudbo zato rabi tudi nove inženirje. Foto: Opel

Kar tristo jih potrebujejo v mednarodnem razvojnem centru v Rüsselsheimu, 50 delovnih mest pa čaka na nove kadre v inženirskem centru v Torinu. Z novimi inženirji, ki bodo delali predvsem na področju razvoja pogonskih sklopov in vozil v celoti, bodo okrepili ekipo približno 6.000 že zaposlenih v centru v Rüsselsheimu, ki se bo v skladu z globalno razvojno strategijo General Motorsa v prihodnosti še širil.

GM namreč namerava v Oplove evropske razvojne zmogljivosti v bližnji prihodnosti vložiti približno 230 milijonov evrov, od predvidene skupne vrednosti naložb v nove izdelke znamke Opel v višini štirih milijard evrov. Do leta 2016 naj bi Opel na trgu ponudil 23 novih modelov in 13 novih pogonskih sklopov.

V Rüsselsheimu razvitih motorjev in menjalnikov pa ne nameravajo uporabiti le v izdelkih z Oplovim znakom za evropske trge, ampak bodo namenjeni avtomobilom na vseh svetovnih trgih in tudi pod drugimi blagovnimi znamkami. General Motors napoveduje še posebej močno iskanje sinergij in povezovanje znamk Opel in Buick.