Del udeležencev letošnje parade se je zbral tudi pred sedežem slovenskega zastopnika v Ljubljani. Foto: Porsche
Del udeležencev letošnje parade se je zbral tudi pred sedežem slovenskega zastopnika v Ljubljani. Foto: Porsche

Na bienalni prireditvi Porsche Parade Europe se je letos v Sloveniji zbralo 218 porschejev iz skoraj vseh evropskih držav.

Uradni začetek parade porschejev gosti Bled, v naslednjih dneh pa se bodo udeleženci prireditve, ki je bolj kot javnosti namenjena druženju lastnikov porschejev različnih letnikov, podali po slovenskih cestah vse do Rovinja na Hrvaškem.

Po zboru na Bledu čakajo udeležence jutri različne preizkušnje na letališču Lesce, petek bo namenjen nadaljevanju poti in ogledu Postojnske jame, v soboto pa bodo na zaključku dogodka potekale različne dejavnosti za udeležence in izbor najlepših med štirikolesnimi udeleženci letošnje parade.

Po besedah predstavnikov organizatorjev, dveh Porschejevih klubov iz Slovenije in Hrvaške, so bila številčno omejena mesta za udeležbo zasedena že pozimi. Največ vozil udeležencev prihaja iz Nemčije, sledijo Italija, Slovenija in Avstrija. Najbolj množično je zastopan model 911 v različnih plemenitih in še bolj plemenitih izvedbah, nekaj pa je tudi predstavnikov klasike, kot so 356, 944 …

Prireditev vsaki dve leti izmenoma organizirajo različni evropski klubi lastnikov Porschejev, poleg voznikov in sovoznikov v vozilih pa se je udeležujejo tudi številni ugledni gostje, povezani s prestižno znamko Porsche.

Čeprav prireditev ni namenjena organiziranemu predstavljanju pred občinstvom, pa si bodo lahko najbolj zagreti radovedneži zbrane Porscheje ogledali med vožnjo po slovenskih cestah. Del trase bo prvič potekal tudi po avtocesti, kjer kolone 218 porschejev ne bo mogoče spregledati.