Japonska znamka ima s športno limuzino Q50 globalne ambcije na različnih celinah. Foto: Infiniti
Japonska znamka ima s športno limuzino Q50 globalne ambcije na različnih celinah. Foto: Infiniti

Pri japonski znamki poudarjajo, da pri zasnovi in razvoju nove limuzine niso sklepali kompromisov, ampak so želeli kupcem ponuditi kakovosten izdelek, ki združuje tako tradicijo kot tudi sodobno oblikovanje, zmogljivosti in napredne tehnologije.

Po premierni predstavitvi na avtomobilskem salonu v Detroitu, ki vrata uradno odpira v teh dneh, naj bi že poleti letos začeli prodajo serijskih različic v Združenih državah Amerike in Kanadi. Kupcem bodo ponudili različici z zmogljivim bencinskim 3,7-litrskim motorjem V6 z močjo 245 kilovatov (328 KM) ter hibridnim sklopom 3,5-litrskega bencinskega motorja V6 z močjo 225 kilovatov (302 KM) in električnega motorja z močjo 50 kilovatov. Mogoče pa bo tudi izbirati med le zadnjim ali štirikolesnim pogonom.

Že pred ameriško premiero pa so napovedali tudi evropske različice športne limuzine Q50, ki jih bodo predstavili v začetku marca na avtomobilskem salonu v Ženevi, kjer bo znana tudi ponudba, verjetno zmernejših, pogonskih agregatov za evropske trge.