Pot s Škotske do Maroka in nazaj novemu range roverju ni predstavljala težav, kljub vleki velikega airstreama. Foto: Range Rover
Pot s Škotske do Maroka in nazaj novemu range roverju ni predstavljala težav, kljub vleki velikega airstreama. Foto: Range Rover

Range Rover je v 11 dneh opravil skoraj šest tisoč kilometrov dolgo pot od Škotske do Maroka in nazaj z 2.399 kilogramov težko počitniško prikolico.

Pot do ene izmed najvišjih gora na afriški celini so si zamislili pri Land Roverju, da bi dokazali vlečne sposobnosti njihovega najnovejšega člana družine Range Rover. K sodelovanju pa so povabili izdelovalca legendarnih "klasičnih" počitniških prikolic Airstream z druge strani Atlantika, kjer ima britanska znamka pomembno zaledje morebitnih kupcev.

Za nalogo so izbrali avtomobil z osemvaljnikom V8, ki zmore 250 kilovatov (339 KM) moči in 700 Nm navora ter mu vleka 2.399 kilogramov težke prikolice, sicer v večini izdelane iz aluminija, ni predstavljala težav - kljub različnim izzivom na poti. Pot od matične tovarne v Solihullu do enega izmed smučarskih središč v gorovju Atlas in nazaj je trajala enajst dni, avtomobil in prikolica pa sta v tem času uspešno premagala točno 5.915 kilometrov.

Pri izdelovalcu ponosno dodajajo, da avtomobil pri vleki ni imel težav, ne glede na to, ali je moral premagovati avtocestne kilometre ali bolj robate lokalne maroške ceste. Kombinacija sistema za uravnavanje stabilnosti prikolice v vozilu in značilne zaobljene oblike airstreama pa je uspešno kljubovala tudi močnim bočnim sunkom vetra.
Popotniška posadka pa si je po 12-urnih voznih etapah lahko privoščila prijeten oddih v prestižno opremljeni prikolici, ki ponuja visoko raven udobja, vključno s toplo prho in na tej poti nepogrešljivo satelitsko spletno povezavo.