Seatov leon v izraziti športni preobleki naj bi na dirkališča zapeljal v letu 2014. Foto: Seat
Seatov leon v izraziti športni preobleki naj bi na dirkališča zapeljal v letu 2014. Foto: Seat

Leon cup racer je nastal na osnovi petvratnega serijskega leona, s katerim pa ima pravzaprav le malo skupnega. Bistvo dirkalnika seveda predstavlja 2,0-litrski štirivaljnik z največjo močjo 243 kilovatov (330 KM) in največjim navorom 350 Nm. Za prenos moči skrbi samodejni menjalnik DSG, kupcem pa bodo ponudili tudi različico s sekvenčnim menjalnikom in zaporo diferenciala. Zmogljiv motor je zavit v karoserijsko embalažo, prilagojeno različnim dirkaškim preizkušnjam, enako velja za notranjost s sodobno zasnovanim delovnim mestom dirkača.

Pri Seatu napovedujejo, da bodo lahko prva vozila, namenjena kupcem, ponudili na trgu že za sezono 2014, tovarniška cena brez dajatev pa bo predvidoma 70.000 evrov za različico z menjalnikom DSG in 95.000 evrov za različico s sekvenčnim menjalnikom in zaporo diferenciala.

Sicer pa bodo osrednji Seatovi zvezdi na dogodku ob Vrbskem jezeru družbo delali še nekateri drugi mikavni izdelki španske znamke, vključno z malce krotkejšo športno ibizo trophy ter seveda serijskimi modeli.