Jato Dynamics je agencija, ki zbira podatke o avtomobilskem poslu tako rekoč za vso Evropsko unijo in tudi druge evropske države. Po njenih podatkih je bilo lani v Sloveniji prodanih 53.296 osebnih avtomobilov oziroma 4,7 odstotka več kot leto prej. Toda že dolgo je znano, da so te številke nerealne oziroma napihnjene, napihujejo pa jih tako imenovane enodnevne registracije. Zakaj trgovci načrtno izkrivljajo statistiko, razložimo v tokratni Avtomobilnosti.

Oddajo bomo nato pospešili z relijem. V Monte Carlu so dirkači v novo sezono vstopili z novo tehnično rešitvijo, ki ne bo prinesla hitrejših časov, a bo olajšala dirkanje, natančneje, olajšala bo prestavljanje, in sicer s hidravliko.

V Avtopediji si bomo prste ogreli z ogrevanim volanskim obročem, dodatno opremo, ki si v nasprotju z ogrevanimi sedeži šele utira pot na cenike novih avtomobilov.

Nabrali smo prve vtise o novi generaciji najmanjše mazde. Dvojka je vsekakor nekoliko drugačen malček, namreč ni samo za v mesto, odlično se znajde tudi na daljših vožnjah in predvsem v dinamično odpeljanih ovinkih.

Pa tokratna testa? Pravkar prenovljeni ford focus in družinski golf, tokrat z bencinskim motorjem pod pokrovom.

K ogledu Avtomobilnosti vas vabimo vsak torek ob 20.50 na TV SLO 2.

Obiskovalci MMC-ja si boste lahko oddajo predpremierno ogledali že dve uri pred oddajo, vse prispevke iz oddaje pa bomo med tednom objavili tudi v obliki spletnih prispevkov.

Oddajo pripravljata Andrej Brglez in Miha Merljak, ki sta dolgoletna poznavalca avtomobilizma ter avtorja številnih medijskih in prometno-preventivnih dogodkov. Oddajo vodi David Urankar.

Koliko novih avtomobilov res zapelje na slovenske ceste, pravzaprav ne ve nihče. Foto: M. Kr.
Prihaja nova generacija Mazde2. Foto: Avtomobilnost
Preizkusili smo pravkar prenovljenega Fordovega focusa. Foto: Avtomobilnost