Lastniki dveh Audijevih modelov iz linije RS bodo lahko svoje cestne športnike oplemenitili s slovenskim izdelkom. Foto: Audi
Lastniki dveh Audijevih modelov iz linije RS bodo lahko svoje cestne športnike oplemenitili s slovenskim izdelkom. Foto: Audi

Sodelovanje nemškega in slovenskega podjetja ni omejeno le na dirkališča, kjer Audijevi superšportniki dosegajo odlične rezultate, ampak si lahko lastniki Audijevih cestnih športnikov privoščijo dodatno nadgradnjo, ki še izboljša zmogljivosti, pa tudi "umetniški vtis", kar zadeva videz in zvok.

Izpušna sistema iz linije evolution sta izdelana pretežno iz titana, kar pomeni, da sta lažja kot originalni izpušni sistem, hkrati pa povečata moč in navor osemvaljnikov v obeh serijskih modelih.

Najnovejša sistema imata dva zadnja dušilca in enega v osrednjem delu, ki vključuje posebne povezovalne križne cevi, ki zagotavljajo več moči in zvoka. Električna aktuatorja spreminjata položaj izpušnih ventilov glede na vozni program avtomobila in način vožnje, kar pomeni, da se pri nizkih vrtljajih ventila zapreta, pri višji hitrosti in višjih vrtljajih pa se odpreta.

Za zunanjo kozmetiko so poskrbeli z izhodoma izpušnih cevi, izdelanima iz ogljikovih vlaken, seveda pa ne manjka tudi prepoznaven zvok, ki pa po zagotovilih izdelovalca ne ustvarja motečega zvoka v kabini avtomobila.