Francoski oblikovalec Jean-Charles de Castelbajac meni, da je twingo primeren tudi za potrebe prvega moža Francije. Foto: Renault
Francoski oblikovalec Jean-Charles de Castelbajac meni, da je twingo primeren tudi za potrebe prvega moža Francije. Foto: Renault

Jean-Charles de Castelbajac je francoski modni oblikovalec, ki si je twinga zamislil kot predsedniško limuzino, ga odel v elegantno črnino, dodal dve zastavici na blatnik, potniško kabino pa spremenil v salon, kot bi ga pričakovali v elizejski palači. Tla v notranjosti prekriva parket, na vezenih oblogah prevladujejo lilije, avtomobilske sedeže je zamenjalo pohištvo.

Precej bolj sodobno podobo ima notranjost twinga, kot si ga je zamislila pevka Nicola Roberts. Zadnji del avtomobila se je spremenil v studio, sprednji v mobilno garderobo, kjer poleg svetlih tonov oblog prevladujejo zlati detajli, ne manjka pa tudi nepogrešljiva paleta ličil, nakita in vsega, kar sodi v garderobo sodobne pop zvezdnice.

Precej bolj urejeno in intelektualno je videti notranjost twinga, kot si jo je zamislil nemški oblikovalec Nils Holger Moormann. Potniško kabino je spremenil v čitalnico, z udobnim počivalnikom, knjižnimi policami, slikami na stenah, lično osvetlitvijo in pravim kaminom. Brezkompromisno pa se je odrekel volanu, ki so ga ostali trije ohranili, pa čeprav bolj za okras kot kaj drugega.

Nemški oblikovalec je našel v svoji twingo čitalnici celo prostor za čajnik in gorilnik, ki bi ga zaman iskali v kuhinjski različici twinga, kot si ga je zamislil kuharski mojster Davide Scabin. V njegovem twingu s kuhinjskimi omaricami, bi žal zaman iskali tudi kuhalnik, je pa več kot dovolj testenin.

Tega, da so omenjeni štirje primerki twingov le umetniške kreacije verjetno ni treba poudarjati, so pa z njimi pri Renaultu brez dvoma zbudili nekaj dodatne pozornosti za pravkar predstavljeno osveženo različico modela, ki ga izdelujejo v Sloveniji.