Volkswagen je novo generacijo golfa predstavil vsakih sedem let. Zdaj bo to dobo skrajšal na pet let. Foto: Volkswagen
Volkswagen je novo generacijo golfa predstavil vsakih sedem let. Zdaj bo to dobo skrajšal na pet let. Foto: Volkswagen

Pri Volkswagnu se bodo potrebam in navadam kupcev prilagodili tako, da si bodo nove generacije modelov sledile vsakih pet let, modelske prenove pa si bodo sledile vsaka tri leta.
To pomeni, da bo vsaka nova generacija Volkswagnovega golfa na trgu na pet let, kar je bistveno prej kot v preteklosti, ko sta prva in druga generacija naslednika dobili po devetih letih. "Življenjsko dobo posameznega modela bomo skrajšali za dve leti, saj se navade kupcev spreminjajo hitreje, kot so se v preteklosti. Tako se bomo lažje prilagajali zahtevam trga," je o novi strategiji dejal podpredsednik ameriškega oddelka Volkswagna Jörg Sommer.
O drugih znamkah še nič
Sommer ni komentiral, ali bodo nove strategije deležne tudi druge znamke znotraj skupine Volksagen (Audi, Škoda, Seat), a je zelo verjetno, da se bo to tudi zgodilo, saj si modeli, kot so volkswagen golf, škoda octavia in seat leon delijo številne tehnologije, pogonske agregate in druge sestavne dele.
Prihod sedemsedežnega športnega terenca
Je pa dodal, da bo Volkswagen do leta 2018 vložil kar 5,6 milijarde evrov v nove modele in proizvodne kapacitete v ZDA. V ameriški podružnici se osredotočajo na prihajajoče modele, kot so serijska različica sedemsedežnega športnega terenca crossblue, kot tudi na nove modele A in B avtomobilskega razreda.
Sommer ni potrdil, ali bo sedemsedežni Volkswagnov športni terenec namenjen tudi Evropi, saj naj bi se v Wolfsburgu bolj nagibali k temu, da ga na stari celini ponudijo na isti prilagodljivi platformi MQB izdelan sedemsedežni športni terenec s Škodino značko.