Aston martin DBS je bil zvezda filma o tajnem agentu 007 V službi njenega veličanstva. Foto: Aston Martin
Aston martin DBS je bil zvezda filma o tajnem agentu 007 V službi njenega veličanstva. Foto: Aston Martin

Na dražbi v središču Londona so za 60.000 evrov prodali zadnjega proizvedenega aston martina DBS. Lastnik ni znan, je pa znano, da bo obnova legendarnega avtomobila draga in zahtevna.
Prodani aston martin DBS je namreč več kot 30 let zapuščen sameval v skednju v Surreyju v Veliki Britaniji. Avtomobil je odkril Chris Routledge iz dražbene hiše COYS, ki je dejal: "To je naša najboljša najdba iz skednja do zdaj. Zadnji proizvedeni DBS ima zgodovinsko vrednost. Sameval je od leta 1980 dalje."
Routledge je dejal, da je bilo, čeprav so bila stekla na avtomobilu razbita, karoserija zarjavela, manjkalo pa je tudi veliko notranje opreme, zanimanje za nakup veliko. Pred dražbo so ocenjevali, da bodo zanj iztržili med 40 tisoč in 55 tisoč evri, a je slavna zgodovina avtomobila neimenovanega kupca prepričala, da zanj odšteje 60 tisoč evrov.
Zvezda filmu o tajnem agentu 007
Nik Boxall, vodja podjetja Aston Martin Mayfair je dejal: "Ta avtomobil je nekaj posebnega. To je del dediščine znamke Aston Martin." Ta model - aston martina DBS - so proizvajali med letoma 1967 in 1972, leta 1969 pa je bil zvezda filma o tajnem agentu 007 z naslovom V službi njenega veličanstva (On her majesty's secret service). Jamesa Bonda je uprizoril avstralski igralec George Lazenby.
Novi lastnik bo moral avtomobil temeljito obnoviti, na njegovo srečo pa je vozilo s šestvaljnim motorjem s prostornino štirih litrov in samodejnim menjalnikom popolnoma delujoče. Števec kilometrov se je ustavil pri 64.000 kilometrih.