Čukur se na novi plošči posmehuje slovenski glasbeni sceni. Foto: 6pack Čukur
Čukur se na novi plošči posmehuje slovenski glasbeni sceni. Foto: 6pack Čukur

Čukur tik pred izidom zato že predstavlja svoj novi singel z naslovom En lep dan. Izid albuma se bo zgodil 8. maja s promocijskim dogodkom v Šentilju pri Mariboru, kjer bo s stalno spremljevalno zasedbo Pimp Panthers nastopil v živo. Na odru se bodo ekipi pridružili tudi gosti starejših Čukurjevih projektov.

Naslov plošče je Gangsta Dilla Playa Gorilla, prinaša pa 10 novih pesmi. Med zanimivejšimi gosti sta Tulio Furlanič in Jurij Zrnec, ki je poskrbel za intro- in outroplošče. Drugače pa je 6pack odpel večino refrenov kar sam. Za glasbeno podlago je tudi tokrat poskrbel Čukurjev zvesti sodelavec Saša Lušić, ki je tudi odigral večino instrumentov. Plošča je neke vrste parodija na slovensko glasbeno sceno in Čukurjevo glasbeno pot, ki prav letos zaokrožuje okroglih 10 ustvarjalnih let.

Zelo melodična in netipična hip hop plošča obenem predstavlja raznolikost Čukurjevega glasbenega okusa in ustvarjalnega izraza. Nekatere pesmi so tako tudi zelo globoke, ne bo pa manjkalo niti "Čukuzijeve zajebancije in velenjskega slenga", kot pravi sam.

J. R.