AC/DC se vračajo na koncertne odre. Foto: EPA
AC/DC se vračajo na koncertne odre. Foto: EPA

Hkrati pa bo to tudi prvi album brez ustanovnega člana, ritemkitarista Malcolma Younga, so potrdili člani skupine za spletno stran NME. Young je že na začetku leta naznanil, da si bo zaradi bolezni vzel odmor od skupnega preigravanja. Toda drugi člani so se odločili, da nadaljujejo brez njega. "Malcolm bi se rad zahvalil zvesti legiji oboževalcev po vsem svetu za neskončno ljubezen in podporo," so takrat zapisali člani skupine na svoji strani Facebooka.

Namesto Younga je za kitaro poprijel njegov nečak Stevie, ki se jim bo pridružil tudi na turneji prihodnje leto. Rock Or Bus bo vsebovala enajst skladb. Posneli so jo v vancouvrskem studiu Warehouse. Skupina pa je znova sodelovala z isto produkcijsko ekipo, kot na prejšnjem albumu Black Ice leta 2008.

Avstralski rockerji na čelu z 59-letnim kitaristom Angusom Youngom in 66-letnim pevcem Brianom Johnsonom bodo eno izmed prihajajočih skladb - Play Ball - izdali že 27. septembra, kot del kampanje televizijskega kanala Turner Sports po koncu bejzbolske sezone v ameriški ligi MLB.