Amy Winehouse so v soboto na njenem domu našli mrtvo. Foto: EPA
Amy Winehouse so v soboto na njenem domu našli mrtvo. Foto: EPA

Oboževalci talentirane britanske pevke so le nekaj ur po tem, ko je svet obšla žalostna novica, začeli znova množično kupovati album iz leta 2006, ki je zlezel na sam vrh lestvice iTunes.

Poleg albuma Back to Black, ki je s prvega mesta najbolje prodajanega albuma izpodrinil Adelin album 21, se vse bolje prodaja tudi pevkin prvi album Frank iz leta 2004.

Tudi pri podjetju Official Charts Company so samo 24 ur po smrti Amy Winehouse opazili porast prodaje njenih albumov. Prodaja albuma Back to Black se je v prvih nekaj urah povečala za 37-krat, v prihodnjih dneh pa pričakujejo še večjo prodajo Amyjinih albumov in posameznih glasbenih uspešnic, med katerimi je najbolje prodajana skladba Back to Black.

Posmrtni album? Končno besedo imajo Amyjini starši.
Amy je v svoji karieri izdala le dva albuma, zadnji dve leti pa je z znanima producentoma Markom Ronsonom in Salaamom Remijem ustvarjala svoj novi, tretji studijski album. Glede na veliko zanimanje javnosti je pričakovati, da bo tretji album kmalu izšel. Britanski Daily Telegraph je objavil besede urednika revije Mojo Phila Alexandra, ki je dejal, da lahko izdajo veliko pesmi.

Končno besedo pri tem, ali bo Amyjin tretji album izšel posmrtno, bodo imeli starši 27-letne pevke, glasbeni strokovnjaki pa predvidevajo, da bi album presegel prodajo albuma Back to black, ki so ga prodali v pet milijonov izvodih.