Cooper pravi, da je morda res staromoden, vendar se ne strinja s tem, da so Mumford and Sons rockerji. Foto: EPA
Cooper pravi, da je morda res staromoden, vendar se ne strinja s tem, da so Mumford and Sons rockerji. Foto: EPA

"Mumford and Sons so odlični v tem, kar počnejo, ampak to ni rokenrol. Temu se ne reče tako, to je žalitev za rokenrol," je povedal 65-letni glasbenik.

V intervjuju za Fuse je razkril tudi, kaj na splošno meni o modernih skupinah, ki se uvrščajo med rockskupine: "Verjetno si želijo biti folkrock in takšni kot vsi drugi. Ampak jaz sem stara šola. Če si v rockskupini, ne igraš po pravilih, si rokenrolizobčenec. To ne pomeni, da se uživaš mamila, ampak da ko stopiš na oder, kitare ne igraš zgoraj, in to ni akustična kitara, kitaro igraš spodaj," je povedal in vpletel še skupino The Lumineers: "Morda bi ta generacija morala pustiti vegetarijansko hrano in pojesti kakšen zrezek, da jim požene kri po žilah. Rokenrol ni 'Veselje, veselje, veselje je in vse je dobro', mi smo The Lumineers, zaplešimo v coklah."

Cooper je na koncu dodal, da ga ne moti, ker te skupine ne igrajo rockglasbe, moti ga le, da so označene kot rokenrolskupine. "Če ne želite biti rockskupina, prav. Boljše za nas. Bo več ostalo za prave rockskupine, kot so Foo Fighters in Green Day."

Spodaj lahko prisluhnete posnetku intervjuja v angleščini in pesmim Alicea Cooperja ter skupin Mumford and Sons in The Lumineers.