Prvi album zasedbe Atoms for Peace z naslovom Amok izide 25. februarja. Foto: Organizator festivala Exit
Prvi album zasedbe Atoms for Peace z naslovom Amok izide 25. februarja. Foto: Organizator festivala Exit

Njihova edinstvena mešanica eksperimentalnega elektronskega rocka, v kateri so meje med digitalnim in analognim zabrisane, bo glavna znamenitost letošnje izdaje festivala v Novem Sadu, na katerega vsako leto roma na tisoče ljubiteljev glasbe in zabave z vsega sveta, tudi številni iz Slovenije.

Z Yorkom bodo na glavnem odru Exita stali še Flea, basist slavnih Red Hot Chili Peppers, dolgoletni "hišni" producent Radioheadov Nigel Godrich, bobnar Joey Waronker (Beck/REM) in mojster tolkal Mauro Refosco.

Exit bo letos potekal med 10. in 14. julijem, poleg omenjenih headlinerjev so potrjeni nastopajoči še DJ Fresh Live, Friction & MC Linguistics, SKisM, The Prototypes, Inspector Dubplate, Brookes Brothers in Dub Phizix & MC Strategy.

Nam še bliže pa bo s privlačno zasedbo postregel zagrebški festiva lINMusic, ki bo potekal med 24. in 26. junijem na Jarunu. Za zdaj največji imeni festivala sta britanski zasedbi Arctic Monkeys in Bloc Party, nastopa pa so potrdili tudi Iggy and the Stooges in NOFX.