Na koncertu se je zbralo okoli 15 tisoč obiskovalcev (Fotografija je simbolična). Foto: EPA
Na koncertu se je zbralo okoli 15 tisoč obiskovalcev (Fotografija je simbolična). Foto: EPA
Foo Fighters
Foo Fighters so koncert v mestecu Codroipo, v bližini Vidma, začeli le s petminutno zamudo (Fotografija je simbolična). Foto: EPA

Predvsem pa njihovi občudovalci komentirajo, da so prav Foo Fighters rešili krizo v rock’n'rollu … Na koncertu, ki se ga je med 15 tisoč obiskovalci udeležilo tudi veliko slovenskih oboževalcev, so navdušili!

Pevca Foo Fighters Davida Grohla poznamo še iz zlatih časov grungea, ko je bobnal pri pionirjih tega rockovskega žanra, seattleskem triu Nirvana.

Zametki Foo Fightersov segajo v leto 1995, doslej pa so izdali sedem, med poznavalci z odliko ocenjenih albumov. Kar šest jih je najbolj prepoznavna akademija za glasbene nagrade okronala s priznanjem grammy. Lani je bil o njih objavljen tudi 40-minutni dokumentarec, posneli so ga na njihovi turneji z osmih nastopov po ameriških klubih, ko so začeli promovirati najnovejši album Wasting Light, skladbe s tega so včeraj odigrali pred približno 15-tisočglavo množico, ki je naposled doiživela solistični koncert Grohla in fantov tudi v Italiji. Med temi je bilo tudi poslušalstvo iz Slovenije, med njimi je bilo tudi veliko slovenskih rock glasbenikov.

Celotni reportaži s koncerta, ki so ga obiskali tudi številni znani obrazi iz slovenskega rock'n'rolla, kot sta Grega Skočir iz Big Foot Mame in bobnar zasedbe Sausages Martin Janežič Buco, ki sta za Val 202 tudi pokomentirala koncert ameriških rockerjev, lahko prisluhnete tukaj.

Foo Fighters so koncert v mestecu Codroipo v bližini Vidma začeli le s petminutno zamudo, kar prav tako priča o njihovi profesionalnosti in odnosu do oboževalcev.

Ti so njihov prihod na oder pospremili z vzkliki, val navdušenja pa je peterica iz Seatlla nagradila z udarno zlasti prvo uro koncerta, ki je minila v znamenju predstavitve uspešnic z njihovega zadnjega studijskega izdelka.

Foo Fighters je zagotovo skupina, ki bi jo moral prav vsak ljubitelj rockovskega izročila doživeti v živo.

Aida Kurtović za Val 202