Libertinesi so razpadli predvsem zaradi osebnih razprtij med vodjema, ki sta se prej razglašala za duši dvojčici. Foto:
Libertinesi so razpadli predvsem zaradi osebnih razprtij med vodjema, ki sta se prej razglašala za duši dvojčici. Foto:

Kot je znano, je skupina, ki je (preveč) uživala v vseh radostih rokenrola, delovala le dobrih pet let. V tem času so fantje skupaj spravili le dva studijska albuma, Up The Bracket leta 2002 in The Libertines tik pred razpadom. Pete Doherty, Carl Barat, John Hassall in Gary Powell so se razšli leta 2004 in se posvetili drugim glasbenim projektom.

Novi projekti
Zbirka z naslovom Time For Heroes - The Best Of The Libertines bo prinesla 13 skladb, med katerimi so seveda tudi uspešnice z lestvic Don't Look Back Into The Sun, Can't Stand Me Now in What Became Of The Likely Lads.

Na albumu bodo izšle še skladbe Up The Bracket, Time For Heroes, Mayday, Tell The King, What Katie Did, What A Waster, The Delaney, Boys In The Band, Death On The Stairs in Get Along. Po razpadu skupine je Carl Barat leta 2005 ustanovil zasedbo Dirty Pretty Things, težavni Pete Doherty pa je na noge postavil skupino Babyshambles - njihov novi album Shotter's Nation prihaja na police 1. oktobra, uvod vanj pa je odlični singel Delivery.