S pomočjo tehnologije so združili glas Lennona in McCartneyja. Foto: Zajem zaslona
S pomočjo tehnologije so združili glas Lennona in McCartneyja. Foto: Zajem zaslona

V pesmi Now And Then, ki je označena kot zadnja pesem Beatlov, je slišati tudi glas pokojnega člana Johna Lennona in je plod dela z umetno inteligenco, vsebuje pa tudi dele, ki so jih posneli še živeča člana Paul McCartney in Ringo Starr ter pokojni George Harrison.

Pesem je 18. uspešnica skupine, ki se je povzpela na prvo mesto lestvice v Združenem kraljestvu, z njo pa so se Beatlesi vrnili na vrh uradne lestvice singlov natanko 60 let po prvem singlu skupine From Me to You. Hkrati so poskrbeli tudi za rekordni razmik med zmagoslavnima pesmima nekega izvajalca: nazadnje so bili namreč na vrhu lestvice leta 1969 s pesmijo The Ballad of John and Yoko. "To je osupljivo. To mi je spodneslo tla pod nogami," je dejal McCartney v izjavi. "To je zame tudi zelo čustven trenutek. Všeč mi je!"

Pesem je tudi najhitreje prodajan singel tega leta v Veliki Britaniji z 48.600 fizičnimi prodajami in prenosi na podlagi prvih sedmih dni, je sporočila družba Official Charts Company. Je pa tudi najhitreje prodajan vinilni singel tega stoletja v Veliki Britaniji z več kot 19.400 prodanimi kopijami na vinilu in največkrat predvajana skladba Beatlov v enem tednu s 5,03 milijona pretokov, je dodal.

Skupina je s tem postavila tudi rekord glede starosti, postala je najstarejša skupina, ki je dosegla številko ena v Združenem kraljestvu, je sporočila družba Official Charts Company. McCartney je star 81, Starr pa 83 let. "Ta teden se je vrnila Beatlomanija," je povedal glavni izvršni direktor podjetja Official Charts Martin Talbot.