McCartney je bil basist Beatlov med letoma 1960 in 1970. Foto:
McCartney je bil basist Beatlov med letoma 1960 in 1970. Foto:
Telegram, ki je do McCartneyja prispel ob neprimernem času. Foto: Hard Rock Cafe

Trojica bi se namreč prav lahko sestavila, če ne bi bi imel telegram z vabilom nesrečen tajming.
Leta 1969 so Hendrix, Davis in Davisov bobnar Tony Williams s producentom Alanom Douglasom načrtovali posneti skupni album. Na bas kitari so si zaželeli McCartneyja, zato so mu poslali telegram, ali bi se jim pridružil.
"Ta konec tedna snemamo LP-ploščo. Kaj pa, če bi se nam pridružil na basu? Pokliči Alana Douglasa 212-5812212. Jimi Hendrix Miles Davis Tony Williams," je bilo zapisano v telegramu z dne 22. oktobra 1969.

McCartney bil na počitnicah
A superskupini ni bilo usojeno, namesto McCartneyja pa je odgovoril asistent Beatlov Peter Brown, ki je Douglasu sporočil, da je McCartney na počitnicah na Škotskem in ga ne bo nazaj še dva tedna.
Do snemanja nazadnje nikdar ni prišlo, Hendrix pa je umrl zaradi kombinacije uspaval in alkohola slabo leto dni pozneje, 18. septembra 1970, kar je dokončno pokopalo upe za ploščo - z ali brez McCartneyja.

Telegram je trenutno na ogled javnosti v Hard Rock Cafeju v Pragi, je pa del Hard Rockove spominske zbirke že vse od leta 1995, ko so ga kupili na dražbi. A pozornost je pritegnil šele v zadnjih mesecih z uspešno izdajo "People, Hell & Angels," ki naj bi bila zadnja zgoščenka iz Hendrixovih studijskih posnetkov.

"O tem telegramu se ne sliši kaj dosti. A veliki poznavalci Hendrixa vedo zanj. To bi bila ena najbolj norih skuperskupin," je za Telegraph povedal Hard Rockov zgodovinar Jeff Nolan. "Ti štirje mački so nedvomno na novo definirali svoje inštrumente in način, na katerega jih dojemamo."