Beyoncé je prepričana, da se da pomagati na veliko različnih načinov. Foto:
Beyoncé je prepričana, da se da pomagati na veliko različnih načinov. Foto:

Ob naravnih katastrofah, ki so v zadnjem času prizadele Karibe in Mehiko, se je superzvezdnica popglasbe Beyoncé odločila, da skupaj s kolumbijskim pevcem reggaetona J Balvinom in francoskim producentom jamajških korenin Willyjem Williamom posname pesem, s katero bodo pomagali ljudem na prizadetih območjih.

Nova različica pesmi z naslovom Mi Gente (Moji ljudje) je bila izdana v četrtek zvečer, ustvarjalci pa so sporočili, da bodo ves zaslužek namenili neprofitnim organizacijam, ki v Mehiki, Portoriku in drugod po Karibih nudijo pomoč ljudem, ki so jih prizadeli orkani ali potresi.

Beyoncé je v izjavi za javnost na svoji spletni strani zapisala: "Skrušeni smo zaradi orkanov in potresov, ki so prizadeli družine po svetu. Toliko je načinov, kako lahko pomagamo. Osredotočili smo se na nekaj organizacij, ki so v Mehiki in na Karibih ter pomagajo tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo."

V besedilu pesmi se prepletata španščina in angleščina, videospot pa prikazuje ljudi iz različnih koncev sveta, ki plešejo v ritmih Willyja Williama.

36-letna Beyoncé je že sodelovala v podobni akciji. Leta 2011 je izdala posebno različico uspešnice Irreplaceable, s katero je zbirala denar za neprofitne organizacije Oxfam, WaterAid in Greenpeace.