Amy Winehouse je umrla leta 2011. Stara je bila 27 let. Foto: EPA
Amy Winehouse je umrla leta 2011. Stara je bila 27 let. Foto: EPA
Beyonce in Jay-Z
Poleg nekaj predelav pesmi - skladbo Back To Black je izvedla Beyonce, bo v filmu novo skladbo predstavil Jay-Z, ki pa je tudi izvršni producent albuma. Foto: EPA
V glavnih vlogah pa se predstavljajo Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan in Joel Edgerton. Foto: Kinodvor

Ameriška pevka je skladbo izvedla v filmski različici Velikega Gatsbyja. "Navadno" občinstvo lahko delčku skladbe prisluhne v napovedniku za enega najbolj pričakovanih filmov leta, Mitch Winehouse pa je skladbi prisluhnil že v celoti.

"Mislim, da ne prispeva nič dobrega in novega s svojo izvedbo," strne svoje vtise glede Beyoncejine izvedbe Mitch Winehouse in doda: "Niso me vprašali niti za dovoljenje, da lahko zapoje pesem," je pred časom dejal Mitch, medtem pa je že privolil, da v filmu uporabijo skladbo Amy Winehouse: "Morali so plačati za ta privilegij. Ne morem vam povedati, koliko, toda gre za veliko denarja."

Nov Amyjin album v nastajanju
Mitch je razkril še, da trenutno dela na novem, posthumnem albumu Amy Winehouse, ki bi bil nekakšno nadaljevanje uspešnega albuma Lioness: Hidden Treasures, ki so ga izdali po pevkini smrti. Na najnovejšem albumu naj bi se znašle Amyjine pesmi s samega začetka njene glasbene kariere: "Obstaja nekaj materiala, ko je bila še mlada, pogajamo se še glede albuma."

Ves zaslužek od prodaje albuma bo šel v roke dobrodelne fundacije Amy Winehouse, ki pomaga mladim odvisnikom.

Soundtrack z Jay-Z-jem in Lano Del Rey
Navajeni smo že, da filme režiserja Baza Luhrmanna krasijo sodobni in eklektični soundtracki - njegovi filmi so "dali" uspešnice kot sta Lovefool zasedbe The Cardigans v filmu Romeo + Julija in Lady Marmalade iz filma Moulin Rouge, ki so jo zapele Christina Aguilera, Lil Kim, Mya, Missy Elliot in Pink - avstralski filmar pa se niti v Velikem Gatsbyju ni pustil omejevati z zgodovinskimi glasbenimi okviri, na soundtracku se bodo namesto džezovskih standardov tako znašli Jay-Z in Kanye West, Jack White, Andre 3000 in Beyonce, Lana Del Rey, Gotye, Jack White, Florence and the Machine ...

Soundtrack bo izšel 6. maja, slovenska premiera filma pa bo 15. maja v Kinodvoru, na isti dan kot svetovna premiera v Cannesu. Več si lahko preberete tukaj.