Michael Jackson je v četrtek razkril, da bo še zadnjič stopil na oder. Foto: EPA
Michael Jackson je v četrtek razkril, da bo še zadnjič stopil na oder. Foto: EPA
Michael Jackson
Oboževalcem v vreščeči množici je povedal, da jih ima rad. Foto: EPA

Predstavnik Michaela Jacksona je dejal, da lahko njegov klient z nastopi in drugimi pogodbami ob veliki vrnitvi zasluži več kot 400 milijonov ameriških dolarjev. Superzvezdnik je (do zdaj) napovedal 10 velikih koncertov.

Eden izmed Jacksonovih predstavnikov Randy Phillips iz AEG Live je dejal, da bi lahko pokrili tudi svetovno turnejo in 3D-film Jacksonove uspešnice Thriller. "Z njim se pogovarjamo tudi o možnostih izdaje novih skladb," je povedal Phillips in potrdil Jacksonove besede, da gre gotovo za njegove zadnje nastope, ki jih je Jackson za zdaj napovedal le v Londonu.

Phillips je povedal, da bi lahko Jackson v treh letih in pol, kolikor naj bi trajal projekt z nastopi in drugimi dejavnostmi (3D-film Thriller, nove skladbe ...), zaslužil več kot 400 milijonov ameriških dolarjev.

Jackson je razveselil svoje oboževalce v četrtek. Pred večstoglavo vreščečo množico je v petminutnem govoru napovedal koncertne datume v Londonu. "Tako rad vas imam," so bile njegove prve besede oboževalcem. "Izvajal bom pesmi, ki si jih želite slišati. In to bodo zadnji nastopi. Tega, kar rečem, se tudi držim," je dodal Jackson.

Vstopnice od 50 do 75 evrov
Prvi koncert bo 8. julija, za vstopnice pa bo treba odšteti med 50 in 75 evri. Kupiti jih bo mogoče od 13. marca dalje. Jackson je bil na zadni turneji pred 12 leti. Leta 2006 je nastopil na podelitvi glasbenih nagrad v Londonu, vendar s kratkim nastopom razočaral svoje oboževalce.

A. M.