14. januarja bo izšel nov album Brucea Springsteena. Foto: EPA
14. januarja bo izšel nov album Brucea Springsteena. Foto: EPA
Bruce
Že več kot 40 let ustvarja nepozabne glasbene poslastice. Foto: Reuters

Veselo novico je "Boss" razkril na Facebooku in Twitterju. Še slaba dva meseca bo treba počakati, da slišimo celoten album High Hopes.

Poleg naslovne skladbe High Hopes - pri tej je Bruce sodeloval s kitaristom zasedbe Rage Against the Machine Tomom Morellom -, ki je v ponedeljek izšla tudi kot singel, bo na albumu po Springsteenovih besedah nekaj novega materiala, nekaj pa bo tudi priredb in na novo predelanih skladb. Med zadnjimi bo tudi naslovna pesem z glasbenikovega albuma iz leta 1995 The Ghost of Tom Joad.

Na novi album je uvrstil tudi novo skladbo American Skin. Pesem je napisal po policijskem napadu na neoboroženega priseljenca iz Gvineje, ki se je zgodil leta 1999 v New Yorku.

High Hopes je Springsteen ustvarjal dve leti. Zadnji album, Wrecking Ball, je izdal leta 2012.

Prvič v Južni Afriki
Bruce bo sicer prihodnje leto začel "udarno". Poleg promocij ob izidu novega albuma bo z E Street Bandom prvič nastopil v Južni Afriki. Sodeč po zapisu na Springsteenovi spletni strani, bodo koncerti na sporedu 28. in 29. januarja v Cape Townu in 1. februarja v Johannesburgu. Gre za del turneje Wrecking Ball, na kateri je "Boss" v zadnjem letu in pol že prepotoval del Združenih držav, Evrope in Latinske Amerike, po Afriki pa se bo napotil še v Avstralijo in na Novo Zelandijo.