V Tobačna mestu je vse pripravljeno za začetek festivala Flow. Foto: Matjaž Rušt
V Tobačna mestu je vse pripravljeno za začetek festivala Flow. Foto: Matjaž Rušt
Ljubljana na pragu 1. festivala Flow

Poleg Britancev The Stubs, ki bodo danes odprli glavni oder, bodo tja danes stopili še: Metronomy, Jose Gonzalez in Edo Maajka. Prvo ime sobotnega festivalskega dneva je britanska legendarna skupina Pet Shop Boys, nastopili pa bodo še: Run The Jewels, Bad Copy, Torul, Jonathan, Jardier ... V nedeljo bodo glavni oder prvi zasedli New Wave Syria, sledili bodo Artan Lili, Polona Kasal x Kalu, Caribou, dogajanje na njem pa bo zaokrožila nekdanja članica dvojca Moloko, Roisin Murphy.

Organizatorji so glasbeno dogajanje sicer razdelili na tri dele - glavni oder, ljubljansko dvorišče in galerijski bar. V zadnjem se bodo občinstvu večinoma predstavili slovenski DJ-ji, kot so Dulash der DJ, Ichisan, Bakto, Tha Disko Don in Woo D.

Festival bomo spremljali tudi na MMC-ju, več si boste lahko prebrali v naslednjih dneh. Dogajanje lahko spremljate tudi s pomočjo aplikacije Snapchat, sledite nam na MMCRTV, fotoutrinke pa bomo delili tudi na Instagramu mmcrtvslo.

Prvič v zgodovini se finski festival, ki se je od prve underground izdaje leta 2004 v Helsinkih uveljavil kot eden izmed vodilnih glasbenih, oblikovalskih in kulturnih dogodkov na svetu (v domovini pa ga v treh dneh obišče več kot 60.000 ljubiteljev glasbe in zabave na prostem), širi onkraj meja domačega mesta Helsinki. Flow Festival Helsinki se je odločil organizirati sestrski festival - Flow Festival Ljubljana. Prav tako kot helsinški Flow, se bo tudi ta osredotočil na svežo in navdihujočo glasbo, urbano kulturo, vizualno umetnost in izbrano gostinsko ponudbo lokalnih in regionalnih restavracij, pivovarn ter vinskih kleti.

V Tobačna mestu je vse pripravljeno za začetek festivala, kako so potekale priprave, pa si lahko pogledate spodaj.

Ljubljana na pragu 1. festivala Flow