Dave s preostalimi člani skupine poleti prihaja na evropske odre. Foto: EPA
Dave s preostalimi člani skupine poleti prihaja na evropske odre. Foto: EPA
Foo Fighters
Skupina Foo Fighters je poimenovana po izrazu iz druge svetovne vojne (foo fighter), ki so ga uporabljali zavezniški vojaški piloti za poimenovanje skrivnostnih nebesnih pojavov. Foto: EPA

"Dame in gospodje ... Uradno smo končali. Bi kdo šampanjec?" tako so sinoči delili veselo novico člani zasedbe Foo Fighters na družabnem omrežju Twitter. Objavili so tudi fotografijo celotne ekipe, Grohla, ki drži steklenico šampanjca, in preostalih članov skupine.

Na še vedno nenaslovljenem albumu bo enajst skladb. Štiri izmed njih: Back + Forth, White Limo, Dear Rosemary in These Days so "Foofighterji" premierno predstavili prejšnji mesec na skrivnem nastopu v Los Angelesu.

Na albumu tudi Krist in Bob
Grohl je album opisal kot "najbolj rockerski do zdaj". Med gosti na albumu najdemo tudi Grohlovega dobrega prijatelja še iz časov Nirvane, Krista Novoselica. Skupaj s Foo Fightersi je posnel skladbo I Should Have Known. Pri skladbi Dear Rosemary se je skupini pridružil pevec skupine Husker Du/Sugar, Bob Mold.

Novi album, po Echoes, Silence in Patience & Grace iz leta 2007, naj bi na prodajne police prišel spomladi.

Foo Fightersi se vračajo na koncertne odre 27. maja, ko bodo nastopili na ameriškem festivalu Sasquatch Music, poleti pa prihajajo na evropske festivalske odre. Najbližje nam bodo 15. junija v Milanu (festival IdHRO), nato pa se njihova koncertna turneje seli v Nemčijo. 17. in 19. junija jih bodo lahko videli obiskovalci festivalov Southside in Hurricane.