Depeche Mode so ostali načelni in zavrnili brita za življenjske dosežke. Foto: EPA
Depeche Mode so ostali načelni in zavrnili brita za življenjske dosežke. Foto: EPA

Depeche Mode so bili predlagani zaradi svojega kontinuiranega uspeha v glasbeni industriji, ki traja že več kot tri desetletja, za prestižno nagrado, toda po besedah pevca Dava Gahana so se stvari precej izjalovile, ko so se producenti odločili, da v prenos prireditve ne vključijo njihovega vnaprej posnetega videa z njihovega živega nastopa.

Depeche Mode 23. maja prihajajo v Zagreb.

"Naj vam povem pravo zgodbo," je začel Gahan v pogovoru za britanski Sun in nadaljeval: "Verjetno bom zaradi tega zašel v težave, toda rekli so nam, da bomo letos dobili novo nagrado. Za najvplivnejšo britansko skupino v zadnjih 20 letih ali nekaj podobnega? Pravzaprav nagrado za življenjske dosežke in so rekli: 'Da, to je kul.'"

A stvari so se pozneje zapletle. "Slišali smo, da producenti niso pripravljeni v svoj prenos vključiti našega videoposnetka, zato smo rekli, če ga ne bodo zavrteli v živo, potem ne bomo njihova najvplivnejša skupina," je sklenil Gahan. Po besedah pevca si je skupina zaslužila, da bi sijala na Britih po letih in letih uspeha.