Britanska pevka se pripravlja na izid novega albuma, kjer bo še večji poudarek na elektronski glasbi. Foto: EPA
Britanska pevka se pripravlja na izid novega albuma, kjer bo še večji poudarek na elektronski glasbi. Foto: EPA
Gouldingova je znana tudi po tem, da na svojih nastopih igra na bobne in kitaro. Foto: EPA

Pevka, ki je pravi preporod doživela s singlom Love Me Like You Do (sicer naslovni skladbi iz filma 50 odtenkov sive), je konec tedna nastopila pred finalno tekmo avstralskega nogometnega prvenstva (AFL). Tam naj bi zapela svojo največjo uspešnico ta hip, toda posnetki, ki so pozneje preplavili splet, so pokazali, da je pela na plejbek.

Pevka se je branila z nizom objav na družbenem omrežju Twitter. "Všeč mi je, ko ljudje pojejo na plejbek, kakšen kompliment," je najprej zapisala Gouldingova. Nato se je branila, da se ni počutila dobro in da je včeraj ostala brez glasu, kar je posledica neprespanosti. A na koncu je bil vsega kriv tonski mojster. "Tonski mojster je po nesreči dvakrat pritisnil na gumb za plejbek in s tem sprožil hkrati obe glasbeni podlagi simultano," je zapisala britanska pevka. In zaradi dveh podlag pevka sploh ni imela možnosti, da bi pela v živo.

28-letna pevka si je v medijih utrdila ugled pevke, ki brez težav lovi visoke note, velja pa za eno izmed bolje tehnično podkovanih izvajalk. V bran Gouldingovi je stopil tudi avstralski promotor Michael Gudinski, ki je prav tako krivdo prevalil na tehniko. "Raje vidim, da gre nekaj narobe, kot da ljudje mislijo, da sem popolna popzvezdnica, ki ji ne gre nič narobe, in da nisem človek, ampak robot," je dejala pevka.

Spletna stran The Adviser pa je ob tem še zapisala, da del krivde nosi tudi produkcija oz. natrpani urniki med nastopi in polčasi, ki skupinam onemogočajo, da igrajo v živo. "Menim, da ljudje ne razumejo, da ko nastopim na takšnih prireditvah, nimam priložnosti, da pojem ob živi spremljavi skupine," je še razložila in dodala, da se malo ljudi zaveda, kako je njihovim najljubšim izvajalcem velikokrat onemogočeno igranje v živo.

Vrsta "kršilcev" pred njo
Nekaj podobnega kot Gouldingovi se je v zadnjem času zgodilo Ashlee Simpson in Beyoncé. Prva je krivdo zvalila na bobnarja, druga pa je preprosto priznala, da je pela na plejbek med inavguracijo ameriškega predsednika Baracka Obame.