Člani zasedbe so ob vrnitvi v Pariz  na prizorišču pokola položili venec rož in več minut brali sporočila, ki so jih pred dvorano pustili žalujoči. Foto: EPA
Člani zasedbe so ob vrnitvi v Pariz na prizorišču pokola položili venec rož in več minut brali sporočila, ki so jih pred dvorano pustili žalujoči. Foto: EPA

"Nikoli ni bila možnost, da se ne bomo vrnili v Pariz in dokončali svoj repertor," je dejal pevec skupine Jesse Hughes v izjavi za javnost. "Veselimo se že vrnitve februarja in nadaljevanja naše mislije, da vrnemo rokenrol svetu," je še dodal pevec.

Eagles of Death Metal se vračajo v Pariz 16. februarja. To bo tudi prvi njihov samostojni koncert v Franciji po 13. novembru, ko so med njihovim koncertom napadalci pobili 90 obiskovalcev. Med žrtvami pa je bil tudi vodja prodaje spominkov Nick Alexander. Koncert bodo priredili v dvorani Olympia, čeprav je Hughes v prvih intervjujih zatrjeval, da bodo prva skupina, ki bo nastopila ob ponovnem odprtju teatra Bataclan. Toda to se bo znova zgodilo šele v drugi polovici naslednjega leta.

Skupina se je med francoske oboževalce vrnila na neki način že na začetku meseca, ko so se pridružili skupini U2 na velikem koncertu - prvem večjem po napadih.

Nastopu v Parizu bodo sledili še koncerti v Lillu in Nimesu.