Eddie se želi popolnoma posvetiti glasbi. Foto: EPA
Eddie se želi popolnoma posvetiti glasbi. Foto: EPA

V pogovoru za glasbeno revijo Rolling Stone je Murphy dejal, da se je v zadnjem času ukvarjal le z glasbo: "Nisem delal pri filmih, nisem razvijal idej za filme - nič podobnega 'sranja'. Glasba je bila vedno moja stvar," je poudaril in dodal, da toliko časa ni izdal plošče zato, ker ni hotel biti le igralec, ki zraven snema še glasbo.

Nove pesmi je posnel kar doma
Med letoma 1982 in 1993, ko je izdal zadnji album Love's Alright, je posnel tudi nekaj uspešnic, kot je Party All the Time z albuma How Could It Be, ki je v ZDA zasedla drugo mesto na lestvicah.

Murphy je nove pesmi, ki jih je sam napisal in tudi produciral, posnel doma. S Snoop Lionom Murphy sodeluje pri dveh pesmih - reggae skladbi Red Light, ki jo je predstavil ta teden, in pri Mellow Miss Mary, ki je zasnovana kot "nova himna marihuani".

"Na površju je slišati kot ljubezenska pesem za punco, ki ji je ime Mary, ko pa jo poslušaš, je nekako - hej, a je Mary gandža," je pesem opisal Murphy.

Murphy načrtuje tudi skupino, s katero bi zabaval množice na turnejah. "Naredil bom res 'hud' band, potem pa bomo v letu ali dveh z glasbo in komedijo ustvaril šov, kot ga še ni bilo," je predstavil svoje načrte.